Fjällisar 2017-18

Bloggar > Fjällisar 2017/18 > Friluftsdag 5 oktober

Fjällisar 2017/18

Berättelser och erfarenheter från oss som går fjäll- och vildmarksledarlinjen 2017/18 på Malungs folkhögskola. Friluftsliv & ledarskap med fjället, skogen och vattnet som studielokal.

Friluftsdag 5 oktober

Vi fick i uppgift att anordna en friluftsdag för hela skolan. Vi delade in oss i grupper och varje grupp bestämde vad de ville erbjuda för aktivitet. Tillsammans kom vi fram till följande aktiviteter: Paddeltur, soluppgångstur, rallarvandring, klättring, utsiktstur och vandring i Sälenfjällen.

Jag och Rebecca höll i vandringen i Sälenfjällen. Vi valde att gå Södra Kungsleden, runt Östfjället, en led som är 9 km lång med varierande terräng. Det var mycket som skulle förberedas inför dagen; vi såg ut lämpliga rastplatser för fika och lunch, vi läste på om Sälens historia och läste om de växter som finns i Sälenfjällen.

Vi var sju stycken som skulle vandra och vi började vandringen från Högfjällshotellet i Sälen klockan 10. Vi gick i lugnt tempo upp till vårt första rastställe där vi fikade i solen, sedan fortsatte vi vår vandring på fjället mot Östfjällsstugan. När vi gick längs med leden pratade vi lite om blommor och träd. Väl framme vid Östfjällsstugan åt vi lunch och njöt av det fina vädret. Efter lunchpausen vandrade vi vidare mot Gruven. Vi stannade efter ca en timmes vandring för att ha en meditationspaus då vi satt tysta för oss själva och tittade ut över det fina landskapet, därefter fortsatte vi gå den sista biten av leden. Klockan 15 var vi tillbaka vid Högfjällshotellet.

Det var några av deltagarna som aldrig hade vandrat i fjällen förut så för de var det här en helt ny upplevelse. Alla hade uppskattat att det var en vandringstur som var lätt men samtidigt utmanande. Det var en lätt vandring på det viset att leden var väldigt snäll, den gick inte brant uppåt och var inte för lång. Utmaningen var att det var väldigt varierande terräng, det växlade mellan asfalt, grus, stenar samt myrmark.

Alla var väldigt nöjda med dagen och vi hade väldigt tur med vädret!

/ Ida

Inlagt 2017-11-12 22:15 | Läst 2566 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2017-11-13 12:37   ulindh
Trevligt att läsa vad ni gör!
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar