Bloggar > Daniel Lundström

Daniel Lundström

En vardag för en småtokig friluftsälskare

20 dagar kvar till: 150 dagar i tält i det "vilda" Sthlm drar igång!

Nu återstår bara 20 dagar till att jag lämnar bostaden i Sthlm och flyttar ut på heltid i tält, så himla taggad och förväntansfull, och vill typ dra igång nu:)

Det mesta praktiska är ordnat, som att: 

  • Hyrt ett förråd där jag förvara prylar
  • Sålt bort det mesta som jag inte behöver här och nu, och som inte har ett affektionsvärde
  • Fått klart med ny hyresgäst 
  • Bokat upp en kemtvätt, så jag har rena kläder på jobbet:)
  • Byggt på min kunskap om matlagning i det "vilda"
  • En grovplanering spikad, var jag ska tälta under vilka perioder

Det jag är särskilt stolt av att lyckats skänka och sälja bort allt sånt som bara legat och skräpat i hemmet till personer som förhoppningsvis använder prylarna istället. Numer är jag stolt ägare av en cykel, bil, några särskilt betydelsefulla föremål, böcker, och utrustning som tältprojektet kräver förstås.  Men inget mer än så! Jag har för mig att Ghandi ska ha sagt i stil med: " äger du fler än 7 saker så äger du för mycket" Nu är jag inte riktigt där ännu måste erkännas, men jag kan tycka att han kan ha en poäng, åtminstone har det för mig fungerat som en drivkraft att upphöra med äga så himla mycket. 

Jag är glad över responsen som jag får. Några av er vill göra något liknande och blir inspirerade, vilket värmer mitt hjärta. Andra frågar sig varför jag gör det här projektet. Oavsett vad det nu än må vara så blir jag väldigt glad för frågor och input, fortsätt så:) !

Jag kommer fortsätta att blogga här på utsidan såklart, utöver det så kommer mer läsning på följande sida https://daniellundstrom.com

StockholmDirekt uppmärksammar mitt projekt: 

https://www.stockholmdirekt.se/bostad/han-flyttar-till-talt-i-protest-mot-stockholms-bostadsmarknad/[email protected]@Q/

Må gott!

Daniel 

Postat 2019-02-09 18:06 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

100 blir 150 dagar ....Drivkrafter...

Nu har jag bestämt att utöka tältprojektet från 100 dagar till 150. Start blir 1 mars och (sista) dagen blir 28 Juli. 

De senaste har jag varit i kontakt med några reportar som gillar min ide, och vill göra artiklar i min planering och genomförandefas .  Den initiala tanken var "wow roligt " och så spann jag iväg i någon slags komersiell tankebana. Hur ska jag bli sponsrad ? Vad ska jag göra för affär på min ide ? Det där snurrade i mitt huvud några varv innan jag kom fram till vad som är centralt för mig. 

Det här är något mellan mig naturen och till det behövs varken sponsorskap , pengar eller bevakning. Det här är ett test att förena vardagslivet delar som jobb , nöjen och relationer med nära och kära. Med ett lättillgängligt vardagsäventyrlig levnadssätt. Det är konstraterna mellan enkla och det svåra som kicklar mig den här gången.  Annorlunda uttryckt ena stunden sitta på en stubbe framför en öppen eld med en varm kopp kaffe i handen för att nästa sitta fast i rusningstrafiken på väg till jobbet....Kontraster som sagt...

Jag är nyfiken på vilka drivkrafter ni haft/har på era olika naturrelaterade utmaningar/ test , äventyr och strapatser ?

Postat 2019-01-15 23:28 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Planer och beslut inför : 100 dagar i tält i Stockholm Län med start i Mars.

Nu har jag tagit några fler kliv mot mitt tält och friluftsprojekt som startar i Mars. För det första så har jag sagt upp min nuvarande hyresrätt och ordnat med ett förråd för mitt bohag. För det andra så så har jag börjat sälja av onödiga saker som ligger i hemmet och skräpar. För det tredje så fortsätter min planering och dialog med länsstyrelser och ansvariga för olika naturområden och reservatet. Att följa regler till punkt och pricka är väldigt viktigt, och totalt nödvändigt!

Nyfiken, vad har du för skräckupplevelser och erfarenheter när det kommer till misskötsel i ett naturområden/ reservat ? 

Postat 2019-01-10 20:19 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

100 dagar i tält i Stockholm Län med start i Mars

Trött på en skruvad bostadsmarknad i Stockholm, skulder som tär och avsaknad av frihetskänslor både själsligt och ekonomiskt. Det må låta dystert men sanningen är den att jag annars är väldigt nöjd med min livssituation. Har ett bra jobb som jag trivs på, fina nära och kära osv.  . 

Den fråga jag ställer mig är hur ska  ska jag behålla allt det som är bra med vardagen. Men ändå komma bort från en hypad bostadsmarknad i Sthlm och samtidigt återfå mina frihetskänslor? 

Givetvis ska jag flytta ut i ett tält under 100 dagar i Stockholms län med start i Mars !

  • Smått naiv som jag är så inser jag snart att det inte är lätt att få tillstånd att tälta på en fast plats under en längre tid .  Jag har därför bestämt mig för att förhålla mig till den mest återkommande regeln med att max tälta 1-2 dygn på samma plats. Det kommer således bli byte av tältplats varannan dag! Ett jäkla massa flyttande helt enkelt! :) 

Jag har påbörjat att leta efter lämpliga och tillåtna tältplatser. Har du ett förslag på bra tältplatser så får du gärna lämna ?:)

*I den här bloggen kommer du få följa hur utvecklingen av det här projektet och en hel del annat...

Kika gärna in : http://daniellundstrom.com

      

Postat 2019-01-08 23:27 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera