En vardag för en småtokig friluftsälskare

Bosatt i Sthlm med rötterna i Jämtland.
Brinner för små och stora utmaningar långt bort och alldeles runt knuten

Användarnamn: didrok87

Intressen: Alpinism, Klättring, Expeditioner, Fiske, Vandring, Långfärdscykling

Mer på profilsidan


Kategorier:


Planer och beslut inför : 100 dagar i tält i Stockholm Län med start i Mars.

Nu har jag tagit några fler kliv mot mitt tält och friluftsprojekt som startar i Mars. För det första så har jag sagt upp min nuvarande hyresrätt och ordnat med ett förråd för mitt bohag. För det andra så så har jag börjat sälja av onödiga saker som ligger i hemmet och skräpar. För det tredje så fortsätter min planering och dialog med länsstyrelser och ansvariga för olika naturområden och reservatet. Att följa regler till punkt och pricka är väldigt viktigt, och totalt nödvändigt!

Nyfiken, vad har du för skräckupplevelser och erfarenheter när det kommer till misskötsel i ett naturområden/ reservat ? 

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2019-01-10 23:09   Jonas Westbom
Största misskötseln är när de avverkas trots höga naturvärden. Det sker ju hela tiden. Inget annat kommer ens i närheten.
 
2019-01-11 09:56   Jonas Westbom
Tex detta: https://www.natursidan.se/nyheter/sveaskog-ska-avverka-1099-hektar-naturskog-med-hotade-arter-i-sorsele-myndigheterna-ser-tyst-pa/
Jag bryr mig inte om nån eldar på fel plats, slänger ett skräp eller tältar för länge eller där man inte får. Det är att lägga energis på helt fel sak.
 
2019-01-11 09:56   Jonas Westbom
Tex detta: https://www.natursidan.se/nyheter/sveaskog-ska-avverka-1099-hektar-naturskog-med-hotade-arter-i-sorsele-myndigheterna-ser-tyst-pa/
Jag bryr mig inte om nån eldar på fel plats, slänger ett skräp eller tältar för länge eller där man inte får. Det är att lägga energis på helt fel sak.
 
2019-01-11 12:02   Daniel Lundström
Nej precis avverkning, skövling osv är ju det enskilt största boven. Av människor är denna förstörelse skapad och av människor kan den förändras på olika nivåer.
Dock tror jag att varje enskild individ som är ute i naturen bär ett ansvar att vårda och bete sig på korrekt sätt.
Tack för intressant läsning Jonas !
 
Svar 2019-01-11 21:28   Jonas Westbom
Jo såklart vi har ett ansvar och egentligen beter blir jag irriterad på att se sönderkörda stigar av mountinbikes, skoterspår på vinterfjället och skräp i vildmarken. Men jag försöker uppfostra mig själv i att tänka att "ju fler som kommer ut i naturen desto bättre, om man inte vill bevara den eller inte har kunskap så kommer inger påverka, rösta och kämpa för naturen"
 
2019-01-11 22:17   Daniel Lundström
Absolut , ju fler människor som upplever och erfar naturen, desto mer kunskap skapas. Förhoppningsvis väcks också ett intresse och en vilja att "kämpa" för att bevara den hos så många som möjligt. Jag kan tänka mig att en del av kunspasbyggandet kommer från var enskild som genom upplevelser och erfarenheter skapar sig en relation till naturen , och bryr sig om den. Den andra delen kommer utifrån och kan tex innehålla , tips , inspiration ,regler, fakta från förebilder , länstyerelser , naturvårdsverk eller vem det än må vara.

Jag har på många stigar vandrat där var och varannat steg har försvårats av burkar och skräp. Det är synd, och är ett problem i sig. Men om man istället vänder på det hela , och spetsar till det hela. Så vore det katastrofalt om naturen blev en plats , var i "vanliga" människor ej kan vistas pga regler och bestämmelser som omöjliggör.

Så ut och testa , pröva och upplev är vad jag lever efter och uppmanar till
 

Läs mer i bloggen

20 dagar kvar till: 150 dagar i tält i det "vilda" Sthlm drar igång!

Nu återstår bara 20 dagar till att jag lämnar bostaden i Sthlm och flyttar ut på heltid i tält, så himla taggad och förväntansfull, och vill typ dra igång nu:)

Det mesta praktiska är ordnat, som att: 

100 blir 150 dagar ....Drivkrafter...

Nu har jag bestämt att utöka tältprojektet från 100 dagar till 150. Start blir 1 mars och (sista) dagen blir 28 Juli. 

De senaste har jag varit i kontakt med några reportar som gillar min ide, och vill göra artiklar i min planering och genomförandefas .  Den initiala tanken var "wow roligt " och så spann jag iväg i någon slags komersiell tankebana. Hur ska jag bli sponsrad ? Vad ska jag göra för affär på min ide ? Det där snurrade i mitt huvud några varv innan jag kom fram till vad som är centralt för mig. 

100 dagar i tält i Stockholm Län med start i Mars

Trött på en skruvad bostadsmarknad i Stockholm, skulder som tär och avsaknad av frihetskänslor både själsligt och ekonomiskt. Det må låta dystert men sanningen är den att jag annars är väldigt nöjd med min livssituation. Har ett bra jobb som jag trivs på, fina nära och kära osv.  . 

Den fråga jag ställer mig är hur ska  ska jag behålla allt det som är bra med vardagen. Men ändå komma bort från en hypad bostadsmarknad i Sthlm och samtidigt återfå mina frihetskänslor? 


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.