Bloggar > Daniel Lundström > 100 dagar i tält i ...

Daniel Lundström

En vardag för en småtokig friluftsälskare

100 dagar i tält i Stockholm Län med start i Mars

Trött på en skruvad bostadsmarknad i Stockholm, skulder som tär och avsaknad av frihetskänslor både själsligt och ekonomiskt. Det må låta dystert men sanningen är den att jag annars är väldigt nöjd med min livssituation. Har ett bra jobb som jag trivs på, fina nära och kära osv.  . 

Den fråga jag ställer mig är hur ska  ska jag behålla allt det som är bra med vardagen. Men ändå komma bort från en hypad bostadsmarknad i Sthlm och samtidigt återfå mina frihetskänslor? 

Givetvis ska jag flytta ut i ett tält under 100 dagar i Stockholms län med start i Mars !

  • Smått naiv som jag är så inser jag snart att det inte är lätt att få tillstånd att tälta på en fast plats under en längre tid .  Jag har därför bestämt mig för att förhålla mig till den mest återkommande regeln med att max tälta 1-2 dygn på samma plats. Det kommer således bli byte av tältplats varannan dag! Ett jäkla massa flyttande helt enkelt! :) 

Jag har påbörjat att leta efter lämpliga och tillåtna tältplatser. Har du ett förslag på bra tältplatser så får du gärna lämna ?:)

*I den här bloggen kommer du få följa hur utvecklingen av det här projektet och en hel del annat...

Kika gärna in : http://daniellundstrom.com

      

Inlagt 2019-01-08 23:27 | Läst 2862 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2019-01-10 10:14   Nennaa
Tips, bosätt dig i en kolonistuga istället, helt överkomligt i pris och ger dig trädgård och frihetskänsla på köpet samt att du slipper släpa runt på grejer hela tiden och sköta hygien på jobb etc.
 
2019-01-10 17:01   Underlig Hök
Allemansrätten säger ett dygn. Tror inte jag skulle vilja lämna tältet obevakat. Har du googlat på Vindskyddskartan? Där får man koordinater till vindskydd, där borde det vara lämpligt att slå upp ett tält.
 
2019-01-10 19:36   Daniel Lundström
Tack för tipset Annette. Det kan vara intressant framöver. Men inte riktigt vad jag är ute efter den här gången:) Utöver att vandra kommer jag använda min långfördscykel , bil och kajak som huvudsakliga färdmedel.
Så inget släpande och kånkande i någon större bemärkelse :)

Erik, Dom alternativ som jag kollat upp och har erfarenhet av medger tältning 1 -2 dygn. Givetvis kommer jag följa samtliga lokala regler till punkt och pricka. Det är väldigt viktigt för mig att förhålla mig till detta på ett korrekt sätt ! Sen tältet kommer inte lämnas det följer med mig dit jag ska :)
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!