Bloggar > Daniel Lundström > 100 blir 150 dagar ...

Daniel Lundström

En vardag för en småtokig friluftsälskare

100 blir 150 dagar ....Drivkrafter...

Nu har jag bestämt att utöka tältprojektet från 100 dagar till 150. Start blir 1 mars och (sista) dagen blir 28 Juli. 

De senaste har jag varit i kontakt med några reportar som gillar min ide, och vill göra artiklar i min planering och genomförandefas .  Den initiala tanken var "wow roligt " och så spann jag iväg i någon slags komersiell tankebana. Hur ska jag bli sponsrad ? Vad ska jag göra för affär på min ide ? Det där snurrade i mitt huvud några varv innan jag kom fram till vad som är centralt för mig. 

Det här är något mellan mig naturen och till det behövs varken sponsorskap , pengar eller bevakning. Det här är ett test att förena vardagslivet delar som jobb , nöjen och relationer med nära och kära. Med ett lättillgängligt vardagsäventyrlig levnadssätt. Det är konstraterna mellan enkla och det svåra som kicklar mig den här gången.  Annorlunda uttryckt ena stunden sitta på en stubbe framför en öppen eld med en varm kopp kaffe i handen för att nästa sitta fast i rusningstrafiken på väg till jobbet....Kontraster som sagt...

Jag är nyfiken på vilka drivkrafter ni haft/har på era olika naturrelaterade utmaningar/ test , äventyr och strapatser ?

Inlagt 2019-01-15 23:28 | Läst 2955 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2019-01-22 21:29   skogsfia
Låter kul och spännande! Skall bli mycket intressant att se om du fullföljer och hur du tänker allt eftersom projektet fortskrider. Men 150 nätter på fem månader innebär i stort sett varje natt eller har jag missat något? Det betyder att du skall bo ute varje natt, flytta var annan eller var tredje natt (om du inte har avtal med någon markägare förstås), åka och komma hem från jobbet, laga mat, hålla sig ren m.m. Ganska krävande när det är kallt och/eller blött. Hoppas att du skickar regelbundna rapporter till Utsidan!
 
2019-01-23 19:48   Daniel Lundström
Det kommer titt som tätt uppdateringar , och givetvis också när tält projektet väl är igång. Du har förstått det hela korrekt. Jag kommer bo i tält i 150 dagar (5 månader) i sträck. Och kommer byta plats/ område varannan dag. Det som lockar är att förena ett vanligt vardagsliv med ett "enkelt" tältliv , och kontrasterna därimellan. Men precis som du säger, så tror jag också att det kommer bli krävande i perioder. Trevligt med din kommentar Marie!
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar