Bloggar > Christers utsida > Lappland på brittiskt vis?

Lappland på brittiskt vis?

Då och då stöter man ju på riktiga turistfällor som lovar stort men levererar tunt. I vår släkt har vi ett stående skämt om "en Tällbergare"; en regnig sommardag för många herrans år samlades vi barn i släkten ihop för att åka till Tällberg (utanför Leksand) där det utlovades ett spännande föredrag om Afrikas vilda djur mm. Det visade sig vara en äldre, återvändande missionär som förevisade dammiga ormskinn och berättade långa, torra och märkliga berättelser, bla om hur han lärt infödingarna att knäppa händerna när de är uppjagade i träden av vilda djur, så att de inte skulle tappa taget om stammen och ramla ner. En traumatisk besvikelse för oss på den tiden, men såhär i efterhand är det ett starkt och roligt minne.

Förhoppningsvis kan också de engelsmän som suktat efter snö, renar och tomtar och därför besökte Lapland New Forest  ("Where dreams really come true") skratta åt det hela om några år. Men just nu är de mest förbannade och känner sig lurade på 250 kr...

BBC NEWS | Hundreds slam Lapland park 'scam

 


Inlagt 2008-12-03 10:23 | Läst 5693 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2008-12-05 12:43   Öhrnell
Det enda trevliga med det sorgliga inslaget är den underbart brittiska sarkasmen. "The poster says it the place where dreams come true. ---Just who has dreams like this?"
 
2008-12-07 21:15   Islusen
Men himmel.... tala om turistfälla! Vilket katatrofställe. Tycker dock mer synd om renarna än om turisterna...
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in