Bloggar > Christers utsida > Äntligen en ståkajak!

Äntligen en ståkajak!

Jag gillar innovationer som tänjer på gränserna, som den tyska konservburgaren. Av någon anledning fick den mig minnas mina stora förväntningar på korvautomaten som installerades på Shell i Insjön, där vi har landställe, någon gång på 70-talet. Traktens ungar hojade ner (limpsadlar och rocketstyren förståss) och stod på kö med veckopengen i högsta hugg för att testa nymodigheten. Det vart förståss en besvikelse - man trodde ju det skulle trilla ut en färdig korv med bröd, senap och allt. Istället fick man ett bröd i en påse, en het korv i ett plaströr och senap/ketchuppåsar som man fick montera ihop till en korv-med-bröd.

Nåväl, här är en annan uppfinning - ståkajaken!  "Äntligen" kan man fiska från kajak utan att behöva sitta...

image

The Only Stand Up Fisherman's Kayak. at Hammacher Schlemmer

Inlagt 2008-03-04 09:50 | Läst 9873 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2008-03-04 14:39   Staffan Andersson
Vad är det för fel på att sitta? =)
 
2008-03-04 22:27   hassex
Ståupppaddlarna är en av de märkligaste sekterna inom paddelvärlden. Här en amerikansk ståuppare
wavewalk.com
För några år sedan träffade jag på en svensk ståuppare. Han var helt övertygad om att allt paddlande i fram tiden skulle ske stående.

Det som hela tiden slår en när man ser dessa modiga män i sina märkliga farkoster. Är som redan sagts "vad är det för fel på att sitta"

Hans Friedel
 
2008-03-06 15:39   peter1969
Man ser bättre när man står upp och fiskar, samtidigt som fisken ser dig bättre också....
 
2008-03-07 09:08   sladdis
Inte alla som "bara" vill paddla (dvs driva kajaken framåt) ifrån sin kajak. För den som vill ha ett lättdrivet och enkelt transporterbart fiske- eller kanske jaktredskap är ju fördelen med att kunna ställa sig upp stabilt uppenbar. Kajaken på bilden är ju dessutom menad att paddlas sittande, så vad är det ni inte förstår?? Hade jag haft kvar lite mer av min ungdoms fiskefanatisms hade jag nog fått ett obetvingligt ha-begär av denna farkost. Numera skulle jag hellre lägga pengarna på en snabb o lättdriven havskajak, men det är nu det. :-)/Jörgen
 
2008-03-07 15:24   Ogun
Tornado korv, nu med banansmak! Vill jag paddla tar jag kajaken, vill jag fiska tar jag båten. Hatar kompromisser
 
2008-03-10 11:17   sladdis
Är det inte tungt att lyfta av båten från taket och bära ner den till sjön ensam? Skulle gissa att kajaken på bilden är bra mkt mer lättdriven än de flesta roddbåtar dessutom (om man nu inte har ännu mer utrustning och tar med motor då förståss, men då har man ju lämnat jämförelsen rätt ordentligt)
 
2008-03-24 00:00   YakiWaki
Fyfan!...or you paddle or you fish....either or.......what a waste of material...
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in

Tips!