Expeditioner og äventyr i Skandinavien och globalt.

Natur- och friluftslivslärare som för tiden har emigrerat över gränsen till Norge. Tycker det är roligt att ta bilder och laga film. Drar gärna på små och stora expeditioner både hemma i Skandinavien och till mer exotiska destinationer ute i världen.

Användarnamn: cjxplore

Intressen: Alpinism, Klättring, Friluftsmat, Dykning, Expeditioner, Fiske, Vandring, Turskidåkning, Litteratur, Mountainbike, Paddling, Foto, Segling, Utförsåkning, Resor

Mer på profilsidan


2023:
December

2022:
December

Expedition Klarälven

Hej!

I sommras gjorde jag ett ärligt försök på att paddla Klarälven från källan vid Rogen till mynningen vid Vänern. Jag har satt samman några kortfilmer som jag lägger ut på youtube i löpet av den nästa tiden. 

Första del är ute nu!

https://youtu.be/QnSVLJtkDWI

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2022-12-08 11:29   OBD
Ska bli kul att följa. Hoppas du aviserar när de kommande delar kommer.
Jag skulle uppskatta om du kunde få litet bättre balans på ljudvolymen. I mitt tycke är musiken alldeles för hög. Men jag är ju en gammal gubbe. :-)
(Naturljud uppskattar jag mer än musik till en naturfilm, men det är ju gammalmodigt.)
 
Svar 2022-12-09 18:39   Curt Joel Gillberg
Tack för hugglig och konstruktiv kommentar. Ska pröva att släppa nästa del innom en vecka. Ja, det är en balansgång det där med musik kontra naturljud.. Ska ha det i bakhuvudet nu under slutredigeringen av nästa del. (Är väl strängt taget gubbe jag också.. :))
 
2022-12-16 17:08   Curt Joel Gillberg
Nu har jag lagt ut del 2 på youtube. Kommer flera så småningom :)
 
Svar 2022-12-16 17:56   OBD
Häftigt! Inte precis en "promenad i parken". :-)
Jag är inte, och har aldrig varit, någon paddlare. Men jag tycker det är intressant och kul att på det här viset hänga med på en tur. Stundtals ser det verkligen äventyrligt ut. Och jobbigt.
Tack för att du delar med dig!
Ser fram mot nästa avsnitt.
 

Läs mer i bloggen

Expedition Helt på Gränsen

Följ med på en gränsöverskridande expedition för egen maskin längs hela den svenska landgränsen! Från Idefjorden i söder till Treriksröset i norr och sedan söderut på älven till Haparanda och Bottenviken.

Genom en serie av YouTube-filmer har jag försökt väva samman vårt äventyr med de historiska händelserna från gränsområdena. Det är ingen glamorös resa, bara en ärlig skildring av vår expedition, där vi låtit historien guida våra steg och paddletag. Inga överdrivna effekter eller häftiga actionsekvenser, bara äkta ögonblick från resan "Helt på Gränsen."

Isklättring på Biri i Norge

Hej!

Isen börjar äntligen att lägga sig igen och själv tog jag fram yxorna mina för första gången i år förra helgen. Jag klättrade då flera forsar i området runt Oppdal (i närheten av Dovrefjell söder om Trondheim). Fick inte filmat så mycket denna gången då fokuset var helt och hållet på att försöka hitta tillbaka till riktig teknik.. I tillägg var det riktigt kallt, runt 20 minus grader. Men förra vintern lagade jag en liten film när jag klättrade is i Biri (mellan Hamar och Lillehammer, inte så långt från Sälen). Se länk för film:


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.