Expeditioner og äventyr i Skandinavien och globalt.

Natur- och friluftslivslärare som för tiden har emigrerat över gränsen till Norge. Tycker det är roligt att ta bilder och laga film. Drar gärna på små och stora expeditioner både hemma i Skandinavien och till mer exotiska destinationer ute i världen.

Användarnamn: cjxplore

Intressen: Alpinism, Klättring, Friluftsmat, Dykning, Expeditioner, Fiske, Vandring, Turskidåkning, Litteratur, Mountainbike, Paddling, Foto, Segling, Utförsåkning, Resor

Mer på profilsidan


2023:
December

2022:
December

Expedition Helt på Gränsen

Följ med på en gränsöverskridande expedition för egen maskin längs hela den svenska landgränsen! Från Idefjorden i söder till Treriksröset i norr och sedan söderut på älven till Haparanda och Bottenviken.

Genom en serie av YouTube-filmer har jag försökt väva samman vårt äventyr med de historiska händelserna från gränsområdena. Det är ingen glamorös resa, bara en ärlig skildring av vår expedition, där vi låtit historien guida våra steg och paddletag. Inga överdrivna effekter eller häftiga actionsekvenser, bara äkta ögonblick från resan "Helt på Gränsen."


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.