Expeditioner og äventyr i Skandinavien och globalt.

Natur- och friluftslivslärare som för tiden har emigrerat över gränsen till Norge. Tycker det är roligt att ta bilder och laga film. Drar gärna på små och stora expeditioner både hemma i Skandinavien och till mer exotiska destinationer ute i världen.

Användarnamn: cjxplore

Intressen: Alpinism, Klättring, Friluftsmat, Dykning, Expeditioner, Fiske, Vandring, Turskidåkning, Litteratur, Mountainbike, Paddling, Foto, Segling, Utförsåkning, Resor

Mer på profilsidan


2023:
December

2022:
December

Isklättring på Biri i Norge

Hej!

Isen börjar äntligen att lägga sig igen och själv tog jag fram yxorna mina för första gången i år förra helgen. Jag klättrade då flera forsar i området runt Oppdal (i närheten av Dovrefjell söder om Trondheim). Fick inte filmat så mycket denna gången då fokuset var helt och hållet på att försöka hitta tillbaka till riktig teknik.. I tillägg var det riktigt kallt, runt 20 minus grader. Men förra vintern lagade jag en liten film när jag klättrade is i Biri (mellan Hamar och Lillehammer, inte så långt från Sälen). Se länk för film:


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.