Bloggar > En etapp i taget > Varför vandrar vi?

En etapp i taget

Följ mig på min vandring längst Sörmlandsleden

Varför vandrar vi?

Det har nog inte undgått någon att det har varit mycket vandring det senaste året. Förra sommaren byttes strandbilderna från Sydeuropa ut mot goretex-klädda människor i fjällen. Var och varannan kotte på sociala medier var ute och upptäckte vandringsleder. Helt plötsligt vill vi inte göra annat än att vandra och vara i naturen. 

Det är väl ändå en av fördelarna med covid: denna nykärlek till natur och vandring som har väckts ute i stugorna.  

Vi är gjorda för vandring. Våra kroppar är gjorda för rörelse. Stressnivåerna minskar i kroppen. Pulsen går ned. Det är meditativt att vandra, även om vi gör det ensamma eller med sällskap. Vi är inte gjorda för att gå på plan asfalt, sitta på hårda kontorsstolar eller att stirra in i en skärm. Ändå är det så vi tillbringar större delen av vår vardag. 

 Nu blir dagarna längre och ljusare, och med det kommer även grönskan och värmen. Snart är det dags för Etapp 5 och till dess har jag tänkt att försöka hitta några nya skor som passar i värmen lite bättre. Är det någon som har några tips?

Inlagt 2021-04-16 14:56 | Läst 2168 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2021-04-20 18:53   smux
Salomon XA Pro 3D V8 (ursäkta det långa namnet) är en bra vandringssko enligt egen erfarenhet för södra delen av landet. Välj versionen utan GTX så blir den mindre varm och bättre ventilerad med bara mesh på ovansidan.
 
Svar 2021-05-05 16:01   Antoninaturen
Jag har haft ett par Salomon-skor tidigare och varit nöjd. Tror faktiskt att jag kommer följa ditt tips som jag skrev i mitt senaste inlägg, tack för det :)
 
2021-04-25 14:00   Anders Hermansson
Intressanta tankegångar och ifrågasättande av en livsstil.
 
Svar 2021-05-05 16:02   Antoninaturen
Kul att du gillade det Anders. Hoppas folk fortsätter att njuta av naturen även efter pandemin är över. Tror att vi som mänsklighet skulle må mycket bättre av det.
 
2021-04-30 11:47   S.Hellman
Jag har vandringssandaler, Keen Newport. Skönt att inte ha täckta skor på sommaren, torkar fort om man råkar plurra. Har med "innersula" i läder, verkar nu finnas utan också, varför man nu skulle vilja ha det.
https://www.keenfootwear.com/p/M-NEWPORT.html?dwvar_M-NEWPORT_color=1001870&cgid=collections_newport_all
 
Svar 2021-05-05 16:00   Antoninaturen
Hej Stefan, jag har faktiskt varit lite rädd för att använda sandaler när jag vandrar. Det känns som att det är lite ostadigt när man går i naturen? Det kanske inte är någon skillnad i verkligheten så jag kanske får prova när det blir riktigt varmt i sommar :)
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in