Bloggar > En etapp i taget > Etapp 4 - Tyresta by - ...

En etapp i taget

Följ mig på min vandring längst Sörmlandsleden

Etapp 4 - Tyresta by - Handen (Rudans gård)

27 mars gick vi etapp 4, denna gång möttes vi upp tidigt för att inte göra om misstagen från tidigare gånger. Vi ville nämligen få chans att njuta av vandringen, äta i lugn och ro och slippa stressa. Tyvärr gick vi av vid fel pendeltågsstation så vi missade bussen vi skulle ta till Tyresta by. Vi fick därför nästan en timme att slå ihjäl i Haninge. En dålig start med andra ord...

Hela etappen kändes sedan rätt dålig. Vi stannade till en stund för lite fika och kom överens om att stanna ordentligt för mat när vi hittade ett fint ställe. Efter att ha gått igenom lite bebyggelse och annat tråkigt var vi helt plötsligt framme vid Handen. Etappen gick betydligt snabbare än vi trott och genom mycket tråkigare miljö än vi hoppats på... Vi slog oss ner vid vattnet vid Rudans gård och pustade ut innan vi tog pendeltåget hem. En ganska dålig dag och etapp var till ända och ingen av oss kommer nog gå etapp 4 igen. 

Trots detta är vi väldigt peppade på etapp 5. Den har skjutits på rätt länge nu och förrförra veckan skulle vi äntligen ses för att njuta av Paradiset. Tyvärr fick vi ställa in planerna på morgonen så vi valde att åka till Alby friluftsgård istället. En riktigt fin dag där vi grillade korv över öppen eld och satt mest och tittade ut över vattnet...

Inlagt 2021-05-24 22:36 | Läst 2152 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2021-05-26 07:17   Totteman
Den fjärde etappen har sina pärlor. Då det är ganska nära bebyggelse på sina ställen kan det förta en del av naturupplevelsen.
Etappen är inte så lång, men jag upplever att den bitvis är väldigt fin. Det finns en hel del fin gammal skog man går igenom.
Variationen av upplevelser längs med etappen gör att det ofta är nya intryck.
Hoppas att femman upplevs "bättre".
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!