Bloggar > En etapp i taget > Etapp 3: Alby ...

En etapp i taget

Följ mig på min vandring längst Sörmlandsleden

Etapp 3: Alby friluftsgård – Tyresta by

Det var ett tag sen jag skrev sist. Vi vart tyvärr drabbade av Covid här hemma så det har blivit en hel dels sängliggande. Som tur är mår alla bra i dagsläget och vi blev inte så drabbade som många andra.

Jag tänkte att dagens inlägg skulle handla om etapp 3 som jag och Rickard gick i slutet på februari. Trots att det var början på året hade vi tur med vädret och strålande sol. En halvtimmes bussresa från Gullmarsplan så var vi framme vid start. Etappen började vid Alby friluftsgård och slutade vid Tyresta by. En behaglig etapp med fin natur hela vägen. Som etapperna innan så råkade vi missbedöma tiden ännu en gång vilket ledde till att vi än en gång fick stressa lite mer än vad vi hade önskat. Inte långt in på etappen så kom vi fram till Wättinge ström. En gammal industriplats där man utnyttjade vattnet för att driva textilfabrik bland annat. Riktigt coolt att få uppleva denna plats med över 500 år på nacken. Närmare slutet av leden fick vi uppleva urskogen. Något som tyvärr har blivit lite ovanligt här i Sverige då man är så snabb med att skövla. Sammantaget så är etapp 3 den finaste vi har gått hitills. Om det berodde på omgivningen eller vädret vet jag inte, men det var en härlig dag där man fick njuta av nuet och naturen.

 

Slutligen vill jag tacka för alla kommentarer på förra inlägget! Jag har inte riktigt bestämt mig för vilka nya skor det blir, men som det ser ut just nu lutar det mot dessa https://www.addnature.com/salomon-xa-pro-3d-v8-shoes-men-M886917.html?vgid=G1266696&cgid=236140 som jag fick tips om i kommentarsfältet. Tack så mycket för det smux :D

Inlagt 2021-05-05 15:52 | Läst 1545 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2021-05-10 06:19   Totteman
Såg ni kallkällan innan man passerade kraftledningen, efter den långa spången?
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in

Tips!