Om du har gjort eller planerar en vandring, resa eller dylikt så kan du knyta ihop allt på Utsidan som hör till den - bilder, artiklar, blogginlägg, platser och färdspår - med vår funktion Turer, så får du en snygg samlingssida att dela.

Exempel: Kungsleden Abisko-Nikkaluokta

Här är en guide hur du gör för att koppla ihop turer med artiklar och lägga upp platser och färdspår. Först tittar vi på funktionerna Platser och Färdspår, sedan hur du kan knyta ihop dessa och annat material till en Tur.

Platser

För att lägga till en plats går du till "Turer & Platser" i menyn.

På den sidan ser du till höger länkar till "Platser", "Turer" och "Färdspår".För att lägga till en plats klicka på "Till Platser" och sedan på fliken "Lägg till plats":

Om inte platsen finns när du sökt kan du lägga upp den själv, gör som det står i "Steg 2". När du valt en kategori kommer du till sidan där du lägger upp platsen.

När du lagt in informationen placerar du ut platsen på kartan.

När den är lagrad kan du om du har en bild lägga till den på nästa sida via länken du ser i högerspalten.


Turer

När du skrivit en artikel eller ett blogginlägg går du till "Turer" i högermenyn. Vet du innan du börjar skriva att du kommer dela upp texten i flera avsnitt kan du lägga upp "Turer" först och sedan lägga till texterna vartefter.Välj "Lägg till tur"

Sidan du kommer till ser ut så här:

Efter att du lagrat informationen på denna sida kan du koppla ihop den med en artikel, reseberättelse eller blogginlägg. Du hittar menyn till höger under kartan och väljer vad du vill göra:


Färdspår

Färdspår är en del av Turer men kan användas fristående också. Du kan rita in färdspår för hand eller ladda upp det från din GPS och koppla mot en tur  då visas rutten på Utsidan-kartan.

Klicka på "Lägg till färdspår" och välj hur du vill lägga upp ditt färdspår.

Under de olika flikarna på Platser, Turer och Färdspår finns både sökfunktioner, senast inlagda information mm.


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.