Chimedan 70l (judesäck)



Israeliska arméns permissionsväska på 70 l av samma modell som används av svenska soldater i utlandstjänst. Väskan har vadderat bärsystem för att bäras som ryggsäck. Tillverkad i kraftig canvas. 4st fickor med dragkedja. Ca: 75 x 45 cm.


Tillverkare: Chimedan
 
Betyg: 3.53.53.53.53.5
(betyg 3.5 baserat på 2 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 2 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Storleken, lätt att stuva undan, robust.

Minus:Vissa remmar för långa

Kommentar: Det som slår en med den här väskan är hur mycket den egentligen rymmer! Det känns som om det är mer än 70l.

Den har en mycket god bärkonfort för att vara en bag (den bästa som jag varit med om på denna typen av väska).

Bärremmarna för att bära den som en bag och inte som en ryggsäck är dock för långa och har en tendens att fastna i saker och ting.

Min är modifierad för att kunna ta en 40-50l packpåse ovanpå och det går facktiskt uatn att den blir omöjlig att bära, samt att den har fått lite extra fickor od. Som resebag har jag burit 27 kilo på ryggen i denna och det fungerar faktiskt trots att jag bara väger 60 själv!

Rekomderas om du söker en resebag och inte följer den (fåniga) nya trenden med "kabinväskor" eller liknande.

Plus: Kraftigt tyg, vattentät botten, låsbar, fodrad rygplatta

Minus:Dåliga sömmar, obekväm att bära hur man än har den, sladdrig

Kommentar: Denna väska använder jag till att resa. Tidigare hade jag en Haglöfs ShoSho 5000. Jag bytte till Chimedan för det att jag ville ha något som var mer väska, mera diskret och för att slippa faran för att avbärarbälte och liknande fastnar i något transportband på flygplatsen.

Då den är något större än min tidigare ShoSho och vad jag egentligen behöver har den en viss förmåga att hänga lite slappt på ryggen när den inte är fyllt upp, om ni förstår vad jag menar. På den andra sidan sett så är den inte alltför skön att bära om den är proppfull och där med lite för tung i forhållande till sitt något enkla bärsystem. Det finns inget som helst avbärarbälte på den så man har all vikt på axlarna. Detta är ju dock inget större problem när man bara ska från tåget till bussen, till bilen eller vad det nu måtte vara. En ting som är fin är att dom har lagt in fodring i toppen af väskan, alltså mot ryggen när man har den så. Detta gör att man inte får så mycket direktkontakt med sina prylar, som annars lätt känns med den här typen af väskor.

Remmarna man använder när man bär den som en vanlig väska är något långa för att man ska kunna ha den i handen. I vart fall för mig som är 170. Men dom är helt ok när man slänger upp den på axeln.

Tygkvaliteten är det inga fel på. Tjock härlig canvas sörjer för att den kommer hålla lika länge som ett par långkalsonger nere i Afrika. Det som jag dock har att anmärka på här är att det verkar som att sömmarna kunde ha gjorts lite bättre. Man ska väll inte ropa alarm ännu. Men dom har trotts allt gått upp lite där axelremmarna har sina nedre fästen. Det är inte materialet i sig självt som har gett upp, utan det är bara dåligt sytt. Men detta fixar man ju själv sjappt.

Väskan öppnas med en enkelt dragkedja mitt på. Om man hellre vill ha två, således att man kan slita upp hela fronten och få ett stort hål är väll en smaksak. Det blir lite svårare att hitta sina prylar i tussmörkret och skjortorna är inte helt släta när man pillar ner dom. Men man slipper för att alla nyfikna byfånar ser alla ens dyrgripar.

Canvas är ju inte speciellt vattentätt, så om man ska ut i regnet kan det vara en god idé att ha med ett regnöverdrag. Men lite fukt på marken gör inget då botten är gjord i galon. Personligen brukar jag ta en kaffe på närmaste restaurang. Svettas i regnkläder har jag ingen lust till och paraply hjälper inte mot tropiska regn.

Allt i allt är jag nöjd med min väska. Det är ju ingen ryggsäck och jag har en känsla af att mitt flittiga användande af ryggsäck gör jag att irriterar mig på en del småting.

Köpplats: Military shop


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.