Peang och tafsklippare



Verktyg som används för att ta lös krokar, respektive klippa tafsmaterial.


 
Betyg: 4.674.674.674.674.67
(betyg 4.67 baserat på 3 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Kommentar: Peangen är som tidigare sagts ett nästan oubärligt redskap vid avkrokning av fisk. Jag använder ganska ofta min peang till flugbindningen oxå. Jag rekomenderar att köpa peangen på apoteket då dessa enligt mig har mkt hög kvalitet.

Kommentar: När det gäller peangen är det I princip det enda sättet att klara både fisk och fluga om fisken svalt flugan lite djupare. Tafsklipparen är väl däremot inte oumbärlig
oftast har man ju kniv med sig, men den underlättar.

Plus: ALLT

Minus:Priset kan upplevas högt.

Kommentar: En Peang och tafsklippare är något som underlättar en hel del.

Peangen (ser ut som en sax, fast har "tångkäftar") är väldigt bra då man vill ta lös flugan ur fiskens mun, i och med att man inte behöver ta i fisken, så skadar man inte "slemlagret" på fiskens kropp.

Ett lite mer ovanligt användningsområde som jag har för Peangen är som Fältbindarstäd, kanske inte den bästa lösningen men det funkar om man inte har nåt annat.

En Tafsklippare är i princip ett måste då man fiskar med fluga, att kapa tafsspetsen med kniv eller med tänderna är inte att rekommendera. Jag förespråkar de tafsklippare som man kan se på bilden ovan, de är dyra, men är avsedda för att klippa just tafsmaterial. De har valigtvis en skyddad nål, något som är väldigt bra att peta upp igenlackade krokögon på flugor.

Det går säkerligen även att klippa tafsmaterial med en vanlig nagelklippare, men jag tycker att de är klumpiga, både i storlek och i användandet.

Dessa två tillbehör rekommenderas till alla flugfiskare, framförallt till de som precis har börjat sin karriär, då dessa underlättar mycket, och i Peangens fall så är det även bättre för fisken.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.