Vilka sandaler för vad?

De här sitter klockrent på mig och är mer lowriders än högklackat :) De och Exped-underlaget jag köpte 2008 är stora komforthöjare på kvällen och natten. Brukar tejpa över texten så man inte blöter strumporna om det är blött i marken.

Jag beundrar verkligen er som vadar i foppatofflor! Jag har bara provat i stan, men redan det kändes som att gå i högklackat på fjället ;)
 
Många attackpunkter för myggen där!

Jag tycker inte heller att Teva är bra för vad, remmarna torkar ju aldrig efter ett bad. Det ser smart ut på vild med det suger vatten som hamnar i strumporna på kvällen. Tunga är dom också.


Billiga Foppa verkar vara det nya fjällmodet, får se när familjen växer upp om det fortfarande är trend. Billigt är ibland både lättast å bäst!

Andreas
Andreas

Spännande du anmärker på attackpunkter för myggen på Vivobarefoot Ultra samtidigt som du förordar Crocs.
 
Spännande du anmärker på attackpunkter för myggen på Vivobarefoot Ultra samtidigt som du förordar Crocs.

Barfotaskor är ju, barfota! Får man in sockar i dom om storleken är rätt? Crocs kan man ju ha sockor i, det är ju inte finlir direkt :). Nu var det ett tag sedan jag fjällvandrade men då var det sockar som man skulle ha när man hade Teva på kvällen!


/Andreas
 
Jag har yllesockar på mig i mina Crocs på kvällen så klarar man myggen. Har haft gympadojjor liknande de där Vivo och man blir blöt för minsta lilla väta man trampar ner i (mossa och liknande).

Spännande du anmärker på attackpunkter för myggen på Vivobarefoot Ultra samtidigt som du förordar Crocs.
 
Ecco offroad Andes sandal

Någon som prövat ecco offroad Andes sandal till friluftsaktiviteter? Fjället? Vada?

Önskar mig en sandal att ha till ALLT, men inser att det är att gapa efter för mycket.

Andes sandal har mycket bra komfort, men hur funkar den när den blir våt? Den väger redan en hel del. Att ha en sandal till paddling, vadning och sådana aktiviteter kanske kräver en annan modell? Fördel med skydd framför tårna?

Tack för tips och synpunkter
/Linda
 

avslutad210712

Gäst
Gympadojor - fungerar bra men blir j*vligt tunga av vattnet och med lite otur kommer de att lukta urk om man inte får dem torra fortare än f*n

Foppatofflor ICA-kopior. Fullkomligt livsfarliga på asfalt när det blir blött och därför inte ens att tänka på uppe i fjällen.

Foppatofflor original. Fungerar bättre men riktigt bra stöd för foten i sidled är det inte. Dock lätta även efter ett vad.

Tevasandaler. Tja att slå i den oskyddade tån när den är nerkyld av kallt jokkvatten gör att tån VÄRKligen känns när man kommer upp ur vattnet. Dessutom tunga som stryk i jämförelse med en Foppatoffel.

Vandrarkängorna testade jag lite ofrivilligt att vada i knädjupt vatten men de fungerade ända förvånansvärt bra efter ett byte av strumpor och sockar.
 
Ol skor

Det bästa jag haft med mig är orienteringsskor med ståldubbar om man bara ska tänka bra att vada i. Bättre grepp mot hala stenar tror jag är svårt att hitta.

Använder skorna även vid bad när det inte var sandstrand. Sköna även på kvällen för lilla kvällsturen. Men frågan är hur mycket man ska bära. Å andra sidan är Foppa t är skönare på tåget och besöket på butiker på vägen upp till fjäll.
 
Barfotaskor är ju, barfota! Får man in sockar i dom om storleken är rätt? Crocs kan man ju ha sockor i, det är ju inte finlir direkt :). Nu var det ett tag sedan jag fjällvandrade men då var det sockar som man skulle ha när man hade Teva på kvällen!


/Andreas

Ah du menar så, jo men du får nog i sockar men en blir ju förstås inte lika sköna om de blir trånga, till just ultra skon ingår faktiskt en innersko så visst ryms en socka. Allt tar man med innerskon också, den går använda utan yttertofflan också om man vill. Men då blir det tyngre. Kanske blir man blötare i den än en Crocs men det har jag svårt att bedöma sjunker man ner 1 cm, varför inte en till så man blir blöt i vilket fall. Nu var ju ursprungsfrågan om vad som är bättre för vad och där tror jag fortfarande ultra är bättre än Crocs.

Skickat från mobilen
 
Vad innehåller alltid närkontakt med stenar och grovt grus, därför föredrar många med mig skalkängorna. Ta ut innersulor och strumpor-sockar. Häll ut vattnet på andra sidan, ta på dig strumpor och sockar, lägg i innersulorna och snart är dina kängor torrra igen.
Du vinner vikten, volymen och inget inköpspris. YMMV

Har läst hela tråden, detta är bästa tipset tycker jag! Jag vadar alltid direkt med mina lundhags, blir det blött vrider jag ur sula och strumpor. Hajjar inte grejen med vadarskor det måste ta extra tid och vikt :)
 
Lite OT, men vadarpåsar är också ett alternativ. Man slipper spendera tid med att ta av och på skor(bara att dra över skor och kläder), slipper förfrysa fötterna i smältvatten, flexibla med flera andra användningsområden, tar minimal plats i packningen, samt väger mycket lite(mina ca 140g totalt, corduraförstärkt silnylon).
 
Trodde inte att foppatofflor hade nått fjället, var fan är världen på väg? Satsa på teva eller keen. Kvalite lönar sig.

Foppatofflor är för pensionärer på böda camping.

Over and out


Jag har varit pensionär i sju år och har aldrig insett vad som är så speciellt med denna kategori av människor, eller vad vi skulle ha gemensamt.

Själv vadar jag i de skor jag har, som är ett par låga vandringsskor. Jag har flera par, bla ett av märket Merrell och ett av märket Salomon, Dessa är också mina lägerskor och de jag har på mig på resan till och från turen. Varför krångla till det?
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
d.a.n.i.e.l Sandaler - vilka och var? Utrustning allmänt 28
Linneaa Vilka stegjärn ska jag hyra Utrustning allmänt 1
Tobias.H Vilka modeller var populära under ramryggsäckens tid? Utrustning allmänt 63
avslutmedlemskap0904 Hur ska man tänka och vilka är alternativen Utrustning allmänt 7
G-funk Köpa vilka våtstenar till knivslipning? Utrustning allmänt 6
Elvah Kan jag ha Lundhagskängor ändå?! Vilka? Utrustning allmänt 13
bico Vilka bra-att-ha-prylar är verkligen bra att ha? Utrustning allmänt 14
Adelanteeee Vilka stavar rekommenderas mellan dessa två? Utrustning allmänt 5
vandrafjäll Vilka batterier på vintern Utrustning allmänt 12
såg Vilka tältmärken klara uvljus bäst. Utrustning allmänt 10
fotografiskt Vilka filtladdar Utrustning allmänt 6
macsailor Vilka stavar rekommenderas? Utrustning allmänt 20
majjen Vilka snöskor? Utrustning allmänt 5
såg vilka prylar är det mest status på? Utrustning allmänt 37
BjörnGBG Vilka stavar? Utrustning allmänt 1
mariaa Vilka turskidor ska jag ha? Utrustning allmänt 12
kimpan84 Vilka kartor till Garmin 60CS? Utrustning allmänt 0
prylManne Vilka stavar ska jag välja? Utrustning allmänt 0
henrich Vilka friluftsbutiker? Utrustning allmänt 7
mipert Lundhags Lädersmorning och Mayadust, vilka dofter... Utrustning allmänt 6
kendaglish Vilka VandringsKängor ????? Utrustning allmänt 18
Caminista Vada i vandringsskorna eller ha med ett par extra sandaler? Utrustning allmänt 23
fivetoten Chaco sandaler i Göteborg Utrustning allmänt 6
niklaz Var köpa Source sandaler i Stockholm? Utrustning allmänt 0
roger_madsen Teva sandaler Utrustning allmänt 4
Amos REEF sandaler? Utrustning allmänt 3
Nils-Åke Sanering av Teva Sandaler ! Utrustning allmänt 7
Usse Sandaler på nätet Utrustning allmänt 3

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.