Vilka kläder behöver jag skaffa

Jag har relativt nyss blivit småbarns förälder vilket betyder att jag inte kan träna lika mycket som förr. Bestämde mig därför att skaffa en Cyclocross cyckel för att kunna dryga ut träningen med att försöka pendla fram och tillbaks Malmö-lund Nu är det ju så att vädret här nere är rätt så dåligt vintertid så jag tänkte kolla vad för grejer jag behöver ha för att klara mig genom vintern. Har redan en jäkla massa träningskläder för paddling löpning och längdåkning så det borde klara sig rätt bra med de basic grejerna men behöver tips på specialgrejerna som jag behöver.
 
Cykelskor

som är anpassade för vinterbruk dvs ett par sommarskor och ett par vinterskor. Kan också åstadkommas med överdrag men som småbarnsförälder skall du se till att spara tid genom att inte ha för krånglig utrustning. Innermössa till cykelhjälmen. Vintercykelbyxor dvs lite tjockare tights. Jacka som både står emot regn och ventilerar bra. Jag är rätt förtjust i Mammut Ultimate som jag använder stor del av året för cykling.

Thure
 
Det ser ut att bli ca 2 mil? Jag har nåt liknande, och kör med långkalsonger under tightsen, sen underställströja och cykeljacka, dvs inget regntätt. Det är rätt hårt arbete, så det behövs inte mycket kläder tycker jag. Däremot fryser jag lätt om just fötterna, har ingen bra lösning där, funderar på om det går in kyla genom klossen på spd-pedalerna. Dom här skoöverdragen kan vara rätt bra också.

För övrigt måste jag som också varande småbarnsförälder säga att det är överlägset att cykelpendla. Jag skulle inte komma upp i en bråkdel av den mängd motion jag nu gör om jag inte kunde klämma in det på väg till jobbet. Enda nackdelen jag har märkt av är att jag får andningssvårigheter när jag åker tunnelbana...
 
Har kört den sträckan väldigt många gånger, även sprungit den en gång. Har du spd-pedaler så köp ett par ordentliga MTB-skor. De håller värmen bättre och du behöver inte skaffa några vinterskor eller överdrag. Överdrag har jag för övrigt inte hittat några som verkligen fungerar. Skulle det regna som bara den lär det dröja längre än Lund förrän du känner dig blöt om fötterna.

Jag minns att på en av mina turer till Ängelholm så började det regna strax efter Lomma. Men det var först när jag kom till Helsingborg som fötterna verkligen var blöta. Så ett par MTB-skor kan jag verkligen rekommendera.

Köp ett par cykelshorts och ett par vintertights att dra över när det blir kallt. En tunn mössa att ha under hjälmen är också trevligt, samt ett par tunna handskar. På överkroppen funkar det du springer i.
 
Jag pendlar Löddeköpinge - Lund (15 km) med en MTB och vad gäller skor har jag inga specialskor (eller pedaler).

Mildare väder (till en 5 plusgrader) använder jag ett par meshskor från Ecco (usla att gå med men fungerar bra som lätta cykelskor).
Är det kallare (och regnigt med kyla) drar jag på mig ett Salomon vandringsskor* med mellantjocka ullstrumpor.
Gore-Texen gör att jag håller mig torr och strumporna håller mig varm. Så värst svettigt blir det inte heller, jag tillhör de som gillar GTX i lågskor...


*Salomon Expert Low

 
Har spd dojor och löpar/skid grejer antar att det jag borde ha är smart lätt och kompakt regnjacka + ett par regnbyxor så att man inte blir genomblöt 2 par handskar och 2 mössor Jag har egentligen ingenting emot att bli blöt efter 20 år som kanotist men man vill ju inte gärna krypa i de blöta grejorna igen efter jobbet när man skall hem. finns det föresten bra relativt tighta Regntäta regnbyxor för cykel?
 
Jag brukade pendla mellan Rörsjöstan å Gastelyckan. Vädret i området har ju en tendens att vara mer fuktigt än smällkallt... för mig stod ett ok regnställ samt vattentäta handskar och skor (eller skoöverdrag) högt upp på listan!'

Det finns bra, dyra regnbrallor från Gore, kolla på Cykelcity i Lund. Jag kör med Jeantex Mont Blanc ( www.jeantex.de ). Tyvärr inte så slitstarka. Sidorna är av stretchmaterial => inte vattentätt, men funkar bra i alla fall.
 
Senast ändrad:
börjar forma inköpslista

benvärmare
cyckeljacka
cyckelbyxor
Regnbyxor
goretex sockar (till att börja med) eller räcker det med plastpåsar?

har som sagt en massa längdskidsgrejor som borde klara det mesta annars så länge det inte spöregnar.
tror att mina 0.5 mm neoprenetröjor som jag använder för paddling kan funka bra bryter vind och värmer när de är blöta men problemet är att de är lite korta i ryggen vilket inte är ett lika stort problem vid paddling då kanten ofta hamnar under kapell.
 
Genom att handla vid fel årstid

vintertid sommar grejor och vårtid vintergrejor.
Prioritera händer och fötter, resten tror jag du redan har, två par tunna byxor är visserligen inte lika komfortabelt av och på som ett par tjockare men vida billigare.
Jag gjorde den där turen i styft 5 år och det var utmärkt utom när man hade motvind ner och upp.
Balclava under hjälmen och ombyte framme vid duschrummet om du tar i eller oxså mjukcykla ner och ta i hem...
//J
 

Liknande trådar

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook