• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Vegansk snabbmat

Chiafrön med bärpulver och vätska blir enkelt chiapudding. Själv brukar jag ha andra fröer i också. Lin och physillum och ibland valnötter. Äter det mest som frukost men går väl att göra med grönsakspulver också för en mer matig variant kanske. Det sväller upp till pudding/gröt på 20 minuter
 
Själv gillar jag att sätta lite tid på matlagning i fjällen och ofta vegetariskt. Därför är jag väl inte specialist på minimalistisk matlagning men det finns rätt mycket proteinpulver, puddingar osv som är lättlagat. Senaste tiden har jag även sett veganalternativ. Försök surfa in på valfri ”muskelbyggarsida” och leta. Fett och kolhydrater borde ju vara det minsta problemet.
Lycka till!
 
Jag har inte så mycket att tilläga utöver att Huel eller motsvarande pulvermat känns som en rätt bra grej att ha med sig åtminstone som nödproviant. Råkade ut för ett rätt extremt åskväder förra året och att laga mat i ett enmanstält kändes inte som en bra ide. Tack vare SJ:s "nu är vi väldigt sena mat" (vi var faktiskt inte sena men många andra på tåget var det) och annat smått räddades kvällen men en skakad middag låter som ett bättre alternativ.
 
Nötter och bär. Finns färdiga påsar på ICA. Skulle du orkar koka vatten så brukar jag fylla upp en 50cl petflaska med linser, råris, salt, chili, torkad vitlök, andra torra kryddor du gillar. Sen är det bara att koka upp vatten och hälla i blandningen och låta det puttra i en halvtimma.
 

<% if (false): %> <% endif %>