Vandring 13 dagar Island - Mat?

Skulle vilja har Era synpunkter, packförslag på mat.

Det hela rör sig om 13 dagars proviant på Island.
Frukost, Lunch, Middag och lite mellanmål.

Hur gör man för att krympa storleken på maten.
Vi har börjat räkna lite, och detta verkar ta en
grymt stor plats.

Idéer förslag? Hur mycket per måltid?

Fredric
http://www.strapatz.com
 
Försök att hitta energirik mat med hög densitet. Har man gott om bränsle och inte är känslig för ensidig mat (endel klarar att äta samma mat dag efter dag andra måste ha variation) så ju ris ett mycket bra baslivsmedel. Sedan skall man inte vara så noga med det där med traditionell frukost, lunch och middag, det går ju tex utmärkt att äta pasta till frukost.
 

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.
KLAGER; sa:
Försök att hitta energirik mat med hög densitet. Har man gott om bränsle och inte är känslig för ensidig mat (endel klarar att äta samma mat dag efter dag andra måste ha variation) så ju ris ett mycket bra baslivsmedel. Sedan skall man inte vara så noga med det där med traditionell frukost, lunch och middag, det går ju tex utmärkt att äta pasta till frukost.

Vi är 3 st som reser och vi kommer packa frukost i en säck, sedan lunch i en annan och middagen i den tredje.

Dock tar det mycket plats, bara frukosten tar ju minst 5 kilo.. Någon som har idéer på konkret mat som är bra att ha med för att hålla ner packningsvikt, samt även att få lite variation...

Frukosten kommer förmodligen bestå av havregryn samt varmakoppens soppor, Kalles kaviar och lite annat..

Svårt att packa, mycket svårt...

Fredric
http://www.strapatz.com
 
Bra? Vi brukar ha det.

Jag och ett gäng har de senaste åren vandrat i Sarek och här kommer en del av det vi brukar ha med.

Frukost

Nyponsoppa(pulverform) med mysli.
Olika krämer, också med mysli.
Någon morgon lägger vi till ett par Digistiv-kex (eller hur det stavas).

Luncher o middag

Nudlar, brukar hälla i lite extra snabbmakaroner för att det ska bli lite mer att äta men det är gott med kryddblandningen.
Torkad köttfärs som vi gör själva och till det blir det snabbmakaroner.
Märken som Knorr gör en del olika pastarätter som fungerar utmärkt(lägg ner förpakningarna i en extra påse då de lätt går sönder)
Soppa har vi också med oss som vi bakar bröd till på Trangiaköket(samma recept som pinnbröd, färdig blandat i en påse så det är bara att tillsätta vatten. "Steker" brödet med lite olja....mkt gott och fint för humöret om man haft det lite tungt)

Ett råd från mig är att inte ta bort allt gott för att få ner vikten till varje pris, för man ska ju ändå njuta när man är ute.
Hoppas ni får en bra tur/ Tony.
 
Re: Bra? Vi brukar ha det.

farbrortony; sa:
Jag och ett gäng har de senaste åren vandrat i Sarek och här kommer en del av det vi brukar ha med.

Frukost

Nyponsoppa(pulverform) med mysli.
Olika krämer, också med mysli.
Någon morgon lägger vi till ett par Digistiv-kex (eller hur det stavas).

Luncher o middag

Nudlar, brukar hälla i lite extra snabbmakaroner för att det ska bli lite mer att äta men det är gott med kryddblandningen.
Torkad köttfärs som vi gör själva och till det blir det snabbmakaroner.
Märken som Knorr gör en del olika pastarätter som fungerar utmärkt(lägg ner förpakningarna i en extra påse då de lätt går sönder)
Soppa har vi också med oss som vi bakar bröd till på Trangiaköket(samma recept som pinnbröd, färdig blandat i en påse så det är bara att tillsätta vatten. "Steker" brödet med lite olja....mkt gott och fint för humöret om man haft det lite tungt)

Ett råd från mig är att inte ta bort allt gott för att få ner vikten till varje pris, för man ska ju ändå njuta när man är ute.
Hoppas ni får en bra tur/ Tony.

Hur många dagar brukar Ni vandra med den mat Ni har med?! Längsta vandring? Vi har tänkt ta med all mat från Sverige för att hålla ner på kostnader och få mer upplevelser och extra där...

Tack för råden, en utav oss är vegetarian, så om någon vet om det är enkelt att "torka quornfärs" så skulle det vart trevligt.. Skall nog lägga ut en tråd om det...

Håller på hemma för fullt att torka grönsaker och dylikt...

Hur brukar Ni göra med vätska?!

Fredric
http://www.strapatz.com
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips