Lyx
Kött: Soltorkat oxkött (Bressaola) håller bra. Tunna skivor med tomater och rödlök och balsamvinäger.
Lägg frysta entrecoter eller fläskkarrer i marinad. Håller i 2 till 3 dar och då är dom bra marinerade.
Drinkar: Det är bättre att ha isen i en egen termos. Då håller den i tre dagar. Gin Tonic eller Caprinhia brukar jag ha färdigblandad i en annan termos. annars håller lime ca en vecka.
Svep in en flaska vitt vin eller öl i en blöt handduk så kyler det sig bra. Utmärkt om vattentemperaturen är över 20 som ju är lite junket.
Bröd: Byggde en jordugn med varma stenar och bakade sjysta chiabattor från ett mjölpaket och lite jäst. Fick tyvärr använda h-mjölk men det blev bra ändå.
Varning för färdigkokta ägg. Dom blir ganska äckliga på dag 3.
Potatisar håller en vecka och kan kokas i havsvatten så slipper du den otäcka pulvermoset.
Torkat renkött håller hur länge som helst.
Rökt fläsk håller länge, torkade trattkantareller och lök och kokt potatis till kanske kan vara nåt.
Smör är alltid ett problem men rapsolja, olivolja eller i värsta fall flytande margarin funkar.
Tänk bara på att om ni gör aioli ute på ön skall ni inte ha mer är 1/3 olivolja, resten vanlig annars blir den besk. Ta det vackert med dijonsenapen.
Se där lite erfarenheter från i sommar!