Utrustning och teknik för att resa Tipi i storm

Jag arbetade fram en teknik och utrustning för att kunna resa pyramidtält I snöstorm. Nu var det inte så kraftiga stormar på min Sarektur, men jag fick pitcha mitt Ultamid 4p I 20m/s. Det hade inte gått om det inte varit för en platta för mittstolpen som jag tillverkade hemma. Det är en bit av en skida, lite aluminium, ett handtag från en överhandsfräs och lite fantasi. Jag släpper nu en video där jag både går igenom hur jag tillverkade plattan samt hur jag pitchade tältet. Hoppas att någon uppskattar den, det är väldigt svårt att resa ett pyramidtält I storm. Nästa gång blir det tunneltältet 🙂
Lätt att missförstå men verkar som du reser upp tältet i motvind.
 
Jag håller verkligen med om att tältet är extremt hajpat, Boombproof, stort som ett slott, till allt, ja listan kan göras lång.
Det är faktiskt en av anledningarna att jag valde just det tältet. Men också av ren nyfikenhet. Nu vet jag att tunneltält är långt mycket bättre i storm. Då främst för att det är MYCKET lättare att resa i storm. Med det här tältet var det en riktig utmaning. Så nästa gång blir det tunneltält igen.

Jag fick flytta markpinnarna flera gånger, speciellt om det var snöyra samtidigt som jag reste det, riktigt svårt att se om man får en bra pitch då. Men ibland räckte det att justera på de små stormlinorna som går från markduken till snöpinnarna.

Det du säger om heltäckande längst ner på innertältet tror jag också skulle vara optimalt. Men en sak jag la märke till att den absoluta mesta kondensen in innertältet var på de solida ytorna. Jag hade små bitar längst ner, samt en lite större som tak på innertältet.
Att innertältet var i stortsett bara mesh fungerade riktigt bra. Jag har faktist aldrig haft så torrt där.
Jag tror de flesta som hajpar denna och andra pryramider som bombproof etc kommer från tarpar/motsvarande i UL-världen. Knappast de som kör Keron eller Saivo eller Mountain 24 på sina turer.

Kul test och verkligen på tältets marginal som det verkar.

//J
 
Liknande trådar

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.