underhåll plast PET kajak

Häj
Jag har just köpt mig en vinterkajak i PET-plast. Bred, stabil och trevlig. Men repig, rå och knagglig. Nån som har tips om hur man underhåller en sån här plasthink ?
Strykjärn ?
M
 
Älska dina repor

1. Släta, orepade kajaker är för snobbar och skrivbordspaddlare. Repor är bevis på att du använder kajaken, se dem ungefär som man kan betrakta sina ärr på kroppen: Ett slags tatueringar, fast med bättre historier!

2. De "valkar" som bildas runt reporna kan skäras bort med en skarp kniv, som hålls nästan helt parallellt med skrovet. Genast ser repan mycket mindre ut.

3. Ett område med många små repor kan renskäras med en sickel. Kräver viss handkänsla, träna på något oskadligt först.

4. Hål i båten (vilket man nästan aldrig får i detta utmärkta material) kan svetsas med limpistol och rätt sorts reparationsstav, som kan fås från generalagenten. Inte helt lätt, dock, kräver en verkligt het limpistol, inte en sådan där som barnen har på dagis.

hälsningar
Jens
 
Inte strykjärn

Glömde säga att du inte ska falla för frestelsen att använda strykjärnet.

Dels kommer resten av familjen att hata dig (eftersom dom får polyetenfläckar på sina kläder), dels riskerar du att orsaka skevhet i kajaken.

Jag vet exempel på att till och med tillverkare (som borde veta bättre) har råkat få kajakerna sneda, när dom värmt på dekaler o.d.

hälsningar igen
Jens
 
Tack..

för tips, men
min instinkt säger mig att en stadig hand och en lödkolv borde kunna göra nytta med sprickor och läckor.
Upptäckte faktiskt en mindre läcka vid roderstocken som sakta fyller akterskottet.
Nån som provat ??
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.