triangaga grytor och öppen eld

Jag har ett triangakök i vanlig gammal aluminium. Hur fungerar dessa kastruller och kaffekanna på öppen eld. Jag förstår att det säkert blir mycket sot men håller kastrullerna?
 
Jag har ett triangakök i vanlig gammal aluminium. Hur fungerar dessa kastruller och kaffekanna på öppen eld. Jag förstår att det säkert blir mycket sot men håller kastrullerna?

Jodå, de håller. Var beredd på att de kan bli buckliga i botten och undvik att elda för häftigt och att koka torrt.
 

Lästips

De liftar och ploggar igenom Europa: ”Alla hjälpsamma får oss att orka”

Utsidan mötte upp Michaela och Jiří Dolan under deras Stockholmsbesök, och plockade skräp på ett lite annorlunda sätt – från kajak.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.
ja

För mig har det alltid funkat i alla fall.
Mina Trangia är över 20 år gamla. Jag vet inte om det kan vara skillnad på godstjocklek mellan årgångarna.

/OJ
 
Vanliga Trangia grytor saknar hank och är inte optimala för öppen eld. Trangia har haft ett set med grytor med hank som är bättre skickade för öppen eld användning. Den händige kan lätt adderar en vikbar hank av ett par fd cykelekrar.
Elda vettigt, sätt ej i glöden, ha kylande mat/vatten i och det fungerar utmärkt.
Sot och ev fastbränning tar du relativt lätt bort med grus och gräs.
//J
 
Vanliga Trangia grytor saknar hank och är inte optimala för öppen eld. Trangia har haft ett set med grytor med hank som är bättre skickade för öppen eld användning. Den händige kan lätt adderar en vikbar hank av ett par fd cykelekrar.
Elda vettigt, sätt ej i glöden, ha kylande mat/vatten i och det fungerar utmärkt.
Sot och ev fastbränning tar du relativt lätt bort med grus och gräs.
//J

Tack för svaren. Vad menar du med Hank?
 
Jag har ett triangakök i vanlig gammal aluminium. Hur fungerar dessa kastruller och kaffekanna på öppen eld. Jag förstår att det säkert blir mycket sot men håller kastrullerna?

Fungerar bra att anvaenda Triangas grytor oever oeppen eld. Du kommer att foerstoera grytorna ganska snabbt men det fungerar. Om du har en liten eld eller bara gloeder saa gaar det bra att anvaenda tamojen saa du behoever inte bygga ett tufft handtag av cykelekrar. Men visst aer det roliga att bygga sjaelv...

Anvaender inte traingas grytor laengre utan har gaat oever till BILTEMA:s som aer billigare och aeven de fungerar bra oever oeppen eld. Angaaende sot och avlagringar paa grytorna saa beror det till stor del paa vilket braensle eller typ av ved du anvaender. Vissa traedslag sotar mer och det vaersta jag har testat aer Acacia-ved fraan Sahara... Ingen betydels om man anvaende pinnar direkt eller aasneskit fraan aasnor som aeter Acaciagrenar. Sotar ner allt och bilder ett tjockt lager av tjaera

Kolla in foeljande traad angaaende mina grytor
http://www.utsidan.se/forum/showthread.php?t=40832

/Stellan
http://www.sandstorm.se
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips