Trangia återställer sortimentet! DuoSSAL är på väg tillbaks!!!

Glädjande nyheter för alla er som blev utan förra gången det begav sig!
Jag pratade med Trangia uppe i Trångsviken idag (i ett helt annat ärende)
- och fick då höra det glada beskedet att DuoSSAL kommer tillbaks, i både 25 och 27...
Börjar säljas i höst - för att få in råmaterialet är tydligen det som drar ut på tiden.
Beslutet är fattat...

Jag gissar att dom märkt av efterfrågan från den del av köparna som söker
hög kvalitet och livslängd och inte bara en vikt nere på aerogel-nivå...

Och de har säkert sett de fantasipriser som stundom betalats ute på e-bay för NIB DuoSSAL-satser...
 

Aktuellt

Till minne: Lars Fält, överlevnadsexpert och författare

Lars Fält, en av Sveriges största profiler inom friluftslivet, har gått bort. Utsidans medarbetare Gabriel Arthur berättar om möten med författaren.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

Vinn Haglöfs Breeze Mimic Hood!

Nu har du chansen att vinna vinterns nya favoritjacka från Haglöfs. Vi tävlar ut en vardera av dam- och herrmodellen i valfri färg och storlek!

20 år av diskussioner om torkad mat – och 10 tips!

I år har en av Utsidans populäraste forumtrådar, "Torka mat", varit aktiv i 20 år. Här bjuder vi på tips till dig som vill börja torka egen utemat!
En fråga, mitt gamla Trangia från 70 talet vad är det gjort av och när började man med annat material i köken?


Troligtvis aluminium.

De har använt en rad olika material genom åren, men främst olika sorters aluminium.

Har det varit annat material i så har der varit tydligt utmärkt (titan/DuoSSAL).

På senare år har man ändrat i anodiseringsprocessen med mera vilket gör att de material som finns idag (UL samt UL-HA) är tunnare än de traditionella alu-köken utan att vara svagare i sin konstruktion.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips