Tradkurs i Lofoten!?

Planerar en trip till Lofoten 2011 för att gå en tradkurs på nordnorskklatreskole. Är det någon som har erfarenhet från dem och kan motivera varför jag ska gå kurs där och/eller inte på nån kurs i Bohuslän som bara är ett par timmars bilfärd bort!?

PS.. Vi är ett gött gäng som tänk bila upp och ev ta vägen om Nissedal, Trollstigen etc.. Troligtvis finns det plats över, skicka pm om det är någon trevlig klättrare som vill haka på!? Utgår från Göteborg!
 
Gick den i somras och det var riktigt bra. Bra instruktörer galet fin klättring bra boende o mat. Väl värt varenda krona.
Så bara att boka och åka skulle jag säga.
 
Jag gick en fem dagars utbildning i alpinklättring för ett gäng med år sedan. Inte direkt nå tradkurs men jag kan inte säga annat än gott om dem. Instruktören vi hade var riktigt bra, och det märktes att han verkligen gillade jobbet trots regn nästan varje dag. När sånt lyser genom blir hela upplevelsen mycket trevligare, även om man lär sig samma saker med en tråkig instruktör.

Jag har inga varit i Bohuslän o klättrat men jag tvivlar att miljön där kan motsvara Lofoten, iallafall om man gillar berg.
 
Lär man sig verkligen någonting om man har en tråkig instruktör? Jag tycker att en inspirerande instruktör lär man sig väldigt mycket av och får en del inspiration av och uppmanas att ställa frågor och man får själv ett större intresse. Av en tråkig instruktör så tänker man mest på hur sur man är och att man har slängt pengar på någon jädra utbildning och sedan vill man inte gå vidareutbildningar eftersom man har så dålig erfarenhet. Dock tror jag att det finns väldigt få dåliga instruktörer då ingen har blivit det utan verkligen ha velat bli det!
 
Kul! Jag tror inte att ni kommer att ångra er.

Ni kommer med all säkerhet få klättra Pianohandler Lunds rute som första multipitch. Första bestigningen gjordes i åtanke för just Nord Norsk Klatreskole's utbildningar. Under alpinkursen fick vi klättra den i storstor och regn :) Inte den bästa leden Lofoten har att erbjuda, men en trevlig led att lära sig tradda multipitch på.

Ha det så kul!
 
Kvalitet?

En bekant påstod sig känna många missnöjda före-detta deltagare på NNK:s kurser.

Skulle jag vilja höra lite fler åsikter om denna arrangör. Är de bra? Om inte, vad är det som inte har fungerat?

Edit: Och finns det några bra andra arrangörer för kurser i nordnorge/lofoten?
 
Jag gick tradkurs på NNK för två år sen. bra, positiva instruktörer med massor knep och inspiration. bra på att anpassa innehållet efter deltagarnas nivå. vill man klättra multipitch i ramtiden tror jag att NNK slår bohuslän med hästlängder. det är grymt att få träna rephantering. och så förstås all inspiration i det super-fina lofoten.

jag tyckte dock att det hade kunnat vara lite längre dagar och lite tuffare tempo (men jag har märkt att jag tycker det på i stort sett alla kurser jag går på... så jag tror inte att det är något utmärkande för NNK).

jag ångrar inte en sekund att jag gick kursen i lofoten!
 
Självklart

Självklart ska du testa Lofoten. Och vi ni ha närmare till fjällen och den otroliga naturen som finns här så tycker jag att du ska komma och bo på mitt hotell, vi har ett billigt vandrarhem här och går man bara över bron så är man i Henningsvär "centrum" =) www.lofotenarctichotel.com.

Oavsett så bör ni besöka Lofoten för det är något alla borde uppleva. Lita på mig, också får ni skylla på mig om jag har fel =)
 
Riktigt nöjd

Hej,

Gick deras "vidaregåendekurs" förra sommaren, inte så mycket för att jag redan kunde tradklättra, men läste man kursupplägget verkade det passa bättre med den än grundkursen då jag redan kunde ledklättra på bult. Vi var fyra som stack upp och alla är överens om att det var en riktigt bra kurs. Nackdelar som jag kommer på:

- Vädret, vi hade en solig dag, resten spöregn, men det kan man ju knappast lasta kursen för :) Dessutom var det den sämsta veckan vädermässigt som de kunde minnas så vi hade nog maximal otur bara.
- Utrustningen, överlag ganska slitna friends och kilar, vissa cammar var lagade med fiskelina osv. Visst, det var aldrig att man kände sig osäker, men det drar ju ner helhetsintrycket något. Jag nämnde det för några av instruktörerna när vi hade kursutvärdering i slutet, och problemet som de ser är att ska de satsa på helt ny utrustning så sticker priset iväg direkt. Det är ju trots allt HELT OK pris för en veckas kurs med mat, boende och transporter till och från klipporna. Dessutom var racken lite för små, men å andra sidan var det bra för då fick man tänka lite mer. Klättringen är ju så lätt så oftast kan man stå en hel dag och fundera på hur man ska lägga varje säkring.

Överlag tror jag att mycket beror på vilka instruktörer man får, det kommer att avgöra hela upplevelsen. Vi hade grymma instruktörer, noggranna, hårda och jävligt kunniga. Inget tjafs. Vi hade turen att få Johanna Stålnacke och en dansk kille vid namn Simon. :)

Tips: Om de säger att bastun inte fungerar så är det förmodligen bara temperaturbegränsaren på aggregatet som har slagit ut. Nollställ den och basta på! Basta är ett måste, speciellt om det är uselt väder :D Konstigt nog verkar inte norrmännen ha fattat det där med bastu, vi var nästan de enda i bastun varje dag.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.