• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Torkad mat?

Antingen så bemästrar jag inte sökfunktionen i forumet, eller så är alla diskussioner kring torkat kött oändliga och mynnar ständigt ut i sidodiskussioner. Utan att jag hittar det jag egentligen söker, nämligen recept.

Jag hade tänkt att torka kött (för första gången). Jag hade tänkt att torka ren eller nötkött i hela bitar dvs. bog eller stek i bit. Jag tänkte torka i ugn.

Är det någon som har något recept de vill dela med sig av?

Tacksam för svar
Pajaro
 
Recept på kött alltså. Ren som du nämnde fungerar ju att få kött ifrån helt klart... nöt är från ko, så då behöver du en sådan.... nej skämt åsido.

Jag tror faktiskt google funkar bättre här om man är ute efter en specifik detalj, första träffen på "torka kött" ger tråden http://forum.robsoft.nu/viewtopic.php?t=1833&start=0 där ett antal olika metoder nämns beroende på hur mycket tid och resurser man har.

Men att göra "kebab" av köttet, preparera det på olika sätt och sedan in i ugnen på 55 grader över natten är väl den vanligaste gemensamma nämnaren som jag varit med om på olika projekt. De mer ihärdiga torkarna bygger egna varmluftstorkar som verkar funka bra det jag smakat på.
 
Bästa Receptet

Ja, jo, visst finns det en uppsjö recept på nätet. Men jag tänkte dels att recepten här på utsidan skulle vara bättre över lag samt att man kunde få svar på ifall man ska salta eller lägga köttet i en lag.
Dessutom skulle det vara kul att få en tråd där alla spontankockar kan lägga upp sina recept på torkat kött.
 
Men du verkar ju redan ha bestämt dig för vad du ska göra, dvs torka kött. Vad mer är det du saknar. Anvisningar för hur du ska torka köttet eller hur du ska tillaga det efter torkning?
 
Jag söker tips

Jo visst har jag bestämt mig för att torka kött.

Det jag är ute efter är ett recept som är bra till att torka kött i ugn, inkl. saltningstips för visst saltar man köttet innan det ska torkas!?!?

Vad det gäller torka mat-tråden tycker jag mest att det är diskussioner kring torkning av olika matsorter och inga rena recept.
 
Jag förstår inte vad du ska ha recept till. Att torka mat är en konserveringsmetod, behövs inga recept till det.

Receptet behövs möjligen sen när man lagar mat med det torkade.
 
Inget recept??

Behöver man inget recept för att torka kött?
Är det bara att stoppa in köttbiten i ugnen på 50 grader över en natt?
Behöver man inte salta och spelar det ingen roll ifall man saltar med torrt salt eller om man lägger köttet i en lag? Kan det inte bli för salt?

Jag ber om ursäkt för alla jobbiga frågor.
Jag får väl testa mig fram med olika varianter tills det blir bra.
 
Behöver man inget recept för att torka kött?
Är det bara att stoppa in köttbiten i ugnen på 50 grader över en natt?
Behöver man inte salta och spelar det ingen roll ifall man saltar med torrt salt eller om man lägger köttet i en lag? Kan det inte bli för salt?

Jag ber om ursäkt för alla jobbiga frågor.
Jag får väl testa mig fram med olika varianter tills det blir bra.
Det går endast med havssalt. Nej, det är omöjligt att göra det för salt.
 
Behöver man inget recept för att torka kött?
Är det bara att stoppa in köttbiten i ugnen på 50 grader över en natt?
En hel köttbit torkar oftast för långsamt, du måste göra tunna strimlor av köttet.

Ska man torka helt kött så bör man salta och då kan man lämpligen utgå från receptet för tjälknöl.


Men generellt när det gäller torkning så handlar det om tre saker:
Stor yta (strimla/skiva tunnt) för att få hög avdunstning
Temperatur (får inte vara för hög, 50 grader är ofta för högt, 35-40 grader)
Och tid (lång tid!)
 
Trådstartare Liknande trådar Forum Inlägg Startad
Leya Köpa torkad mat i lösvikt Friluftsmat 8
Caminista Proteinrik torkad mat? Friluftsmat 32
Arnout Återfukta torkad mat. Tips? Friluftsmat 8
Lasse Be Torkad mat och vikt Friluftsmat 3
everest4ever torka mat Friluftsmat 12
Polarnatt Uppblötning av torkad mat Friluftsmat 12
Kroppefjäll Torkad mat från 1985 Friluftsmat 40
MarcusPantani Torka mat med Evermat Friluftsmat 3
Lasse Åbom Torka mat i varmluftsugn Friluftsmat 3
hannulan Torka mat som innehåller mjölkprodukter Friluftsmat 5
hannulan Näringsinnehåll i torkad mat Friluftsmat 2
Humran Utvärdering av torkad mat Friluftsmat 0
Fif Torkade egen mat, mums! Friluftsmat 20
mipert Torka mat i eldriven kylväska? Friluftsmat 7
Linda D Blötläggning av torkad mat Friluftsmat 6
apanna Torkad mat till barn Friluftsmat 4
Jonik Torka mat Friluftsmat 730
Mi Torkad mat på postorder Friluftsmat 0
PaulPersson Förvaring av torkad mat under vandringen Friluftsmat 6
T.Setterborg "torkad" mat...? Friluftsmat 15
puttepatrik77 torkad mat, Friluftsmat 11
vmemam Hur torka och lösa upp mat....? Friluftsmat 1
nermander Torka mat (igen?!:-), "lagom fukthalt"? Friluftsmat 16
linus.palm Torka mat Friluftsmat 1
mgaarder Mat att torka Friluftsmat 9
humbug Fett i torkad mat? Friluftsmat 7
Kvantmekanikern Billigt och bra alternativ till torkad mat? Friluftsmat 3
Jätte Micke Torkad mat, hur? :-) Friluftsmat 27
pebu Receptförslag torkad mat Friluftsmat 5
vincentt Torkad frukt, bär, etc... som inte ser ut som "torkat". Friluftsmat 4
Nosse Torka konserverad majs? Friluftsmat 12
statemachine Torka bär/göra bärpulver Friluftsmat 7
Brankenfnatt Recept på torkad middagsmat Friluftsmat 4
såg Var är det som är dyrast frystorkat eller det man torkar själv? Friluftsmat 28
skutviken Torka kassler Friluftsmat 9
Skogskungen Går det bra att torka nötfärs ävrn fast den varit frusen? Friluftsmat 3
Askel Hållbarhet på torkad, vakuumförpackad och sedan fryst Friluftsmat 6
seasteel Torka hemmalagat potatismos? Friluftsmat 9
Virrhönan Torka fläskfilé Friluftsmat 6
lokatten Torka fetaost, fråga Friluftsmat 3
lokatten Torka kött, fråga Friluftsmat 25
pysen78 Tips: Torkade sojaprodukter Friluftsmat 3
tlundberg Stycktorkade ingredienser vs torkade färdiga måltider Friluftsmat 12
KLAGER FDA varna för torkat kött till husdjur Friluftsmat 3
Immo Torka kött temperatur? Friluftsmat 13
danordgren Att torka flera saker samtidigt? Friluftsmat 1
magnusk750-2 Torka sylt? Friluftsmat 25
Gusram Behöver man torka frystorkade ärter? Friluftsmat 10
josia Torka kokt kött Friluftsmat 7
Darkblack Torka djupfrysta kantareller? Friluftsmat 8

Liknande trådar

Logga in