Torka utan fläkt & värme?

Är det någon som har provat att torka i rumstemperatur?
I boken "friluftsmat" av Forssell står att man kan torka frukt och grönt som inte innehåller så mycket vatten i rumstemp. Jag har lagt ut ett ugnsgaller på golvet och ovanpå det skivad banan, purjolök och gul lök.
Purjolöken är jag inte direkt orolig för, men kan man torka banan och gul lök på det viset?
Vill ju inte gärna odla en bakteriekultur..
 
Torka mat i rummet

Hej Marcus Leyon

Vi har torkat mat två säsonger nu. Har just kommit tillbaka efter en veckas vandring o ätit bara vår torkade mat.

Vad vi har torkat i rumstemperatur:
Ägg - vispa upp dem och lägg på smörpapper på plåtar(vik upp kanterna) o låt stå. (ca tre st per plåt)
Mosa i mortel till pulver.

Ej förvällda färska grönsaker:
Purjolök, gul lök, röd lök, paprika (röd fin färg till grytan), aubergine, squash,


Förvällda grönsaker:
Palsternacka, morötter,broccoli (en höjdare ute i grytan), majs (oxå en höjdare)

Förkokta:
potatis, alla slags bönor, ris, korn, quinoa,

Frukt:
äpplen,
Prövade att torka banan själva, det gick inget vidare, blev hårt. Äter dock med glädje torkade bananer men de inhandlas då i Frankrike, har inte hittat några i Sverige ännu.


Ja det var lite tips hej hej

Kom ihåg att det måste svälla flera timmar i påse innan du kan äta det.

Och du skär tunt - när du ska torka.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips