Torka köttfärs enl utsidan

Läste denna text på utsidan förslag på torkning av köttfärs.
Punkt 2 borde enklast gå att bytas mot ungsstekning.
Om man breder ut köttfärsen på en plåt och kör på 160 grader i 10 minuter och sedan fortsätter på torkläge får man inte samma effekt då?

2. FÖRBERED FÄRSEN – genomstek färsen i en nonstick-stekpanna utan fett. Här kan du även blanda i kryddor, tomatpuré eller annat gott. Undvik färdiga marinader/såser om de är feta. Finfördela färsen, du kan även mixa den (pulsera ett par gånger) i en matberedare.

3. TORKA FÄRSEN – lägg färsen på en ugnsplåt med bakplåtspapper / i din torkugn på nonstick-papper. Fördela färsen jämnt och tunt. Torka i 70 grader under ca 8-10 timmar (tiden gäller för ugn, för torkugn ca 5-6 timmar). Om du har en ugn utan varmluft behöver du ha luckan på glänt ca en centimeter (1 cm) för att fukten ska komma ut. Med varmluftsugn behöver du bara öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut fukt.
 
Sånt kan man testa själv, och se hur det blir och vad man gillar. Jag föredrar stekpanna, då kan man blanda i tomatpure/ketchup, kryddor och lite grönsaker om man vill.
 
Läste denna text på utsidan förslag på torkning av köttfärs.
Punkt 2 borde enklast gå att bytas mot ungsstekning.
Jag tänker att det blir problem med finfördelningen av färsen? Blir det inte en stor platt pannbiff av det hela istället?'

Men ok, tänker man köra det i matberedare sen ändå så funkar det kanske. Men blir det inte bara gröt av det hela när man rekonstituerar den sen då? Man vill väl ha kvar lite av färstexturen?
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips