Torka kött temperatur?

Jag brukar köra köttfärs (100% nötfärs) i ugn på omkring 150 grader på en stor glasform tills det blivit lagom brynt. Bevakar det så att det inte blir bränt. Kryddar först lätt med grillkrydda, svartpeppar eller annat. När det blivit brynt drar jag ner till omkring 50 grader. Blir fin smak av den lätta bryningen och ljuvligt som pastasås.

Köper färdigtorkat kokött från Ungern till mina fjällturer, men skulle annars kunna tänka mig att experimentera. Skulle nog testa högre temperaturer än 50 grader i inledningskedet, men jag saknar som sagt erfarenhet av detta.
 

Lästips

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

De liftar och ploggar igenom Europa: ”Alla hjälpsamma får oss att orka”

Utsidan mötte upp Michaela och Jiří Dolan under deras Stockholmsbesök, och plockade skräp på ett lite annorlunda sätt – från kajak.

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips