Torka fetaost, fråga

Hej,
Funderar på att torka fetaost. Har en bok "Torka mat", om torkning där står att man ska breda ut mjukost i ett lager för att torka den. Sen finns fina bilder med maträtter där den torkade fetaosten är i kuber- alltså inte alls som det beskrivs i torkningsintruktionerna.

Någon som vet ifall man kan torka feta ost i kuber i torkmaskin och hur det blir?
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Fick lärt mig det av samma man som alltid har glass med ut till efterrätt, torkad på samma sätt.
Mjölkprodukter är inte bra att utsätta för längre värmebehandlingar. Riven ost torkar man ju som svamp.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips