Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt. Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
torra torkade tomater håller sig bra. Jag har haft dem i både kyla och värme och rumstemperatur och ändå är de lika fräscha efter 5 månader. Men de är väl inte så bra att göra sås på? Att ha i såsen är gott, men som bas är nog annat bättre.
Möglande mat beror på att man inte torkat produkten så att den helt torr!!!
Har torkat det mesta och lärt mig den hårda vägen att rätt torkat (snustorrt) så håller sig allt.
Detta förutsätter dock att varorna förvaras torrt och i tillslutna påsar. Sen kanske smaken försämras efter några år (har nässslor, svamp och annat som är >5 år) som börjar förändras smakmässigt men det är fortfarande mycket njutbart.
Jag har tom ärtsoppa som förkokats och sedan torkats samt rödbetor som förvällts liggande efter flera år utan problem.
Möjligen kan fläskkött som torkas där fettet finns insprängt i köttet härskna efter några månader. Nötkött och vilt är inte lika känsliga vad gäller lagringstid.
Knorr har en pulvertomasås som heter Tomatino. Den är bra som den är, och blir perfekt med lite grejer i, som lök, vitlök eller cayennepeppar. Den brukar finnas bland pastasåserna i butiken, och en påse kostar kring tian.
Gränslandet är en av de största vildmarkerna i södra Skandinavien. Det ligger i hjärtat av vår stora halvö, så långt borta från havskusterna man kan ...
3 kommentarer
Mina fjällvandringar börjar alltid med en idé som mynnar ut i en tänkt rutt. Rutten hänger alltid ihop med en tänkt tidsplan, som innebär att dagarna ...
1 kommentar
I fredags hade vi varit gifta i 10 år. Det ville vi fira. Vi gifte oss i ett naturreservat utanför Uppsala, så ett firande i naturen skulle passa. Vi ...
Det här inlägget handlar om mina första åtta turer i Sarek. Hur allt började och hur vissa vägval kunde göras då men inte idag. Ni får läsa om och se ...
6 kommentarer
68 dagar, 125 000 höjdmeter och ett dagligt slit på 12–20 timmar – det är matematiken bakom en expedition som var lika delar uthållighetsprov som ett ...
1 kommentar
I somras gjorde jag en solovandring genom naturreservatet Kvikkjokk-Kabla fjällurskog. En fin tur i landets mest orörda urskog och vidare upp på det ...
6 kommentarer