Tomat i pulverform?

Torra soltorkade tomater är rätt vanligt. Jag brukar ha med på turer och även ha i vanlig matlagning. Mycket smak och gott blir det.
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Möglande mat beror på att man inte torkat produkten så att den helt torr!!!

Har torkat det mesta och lärt mig den hårda vägen att rätt torkat (snustorrt) så håller sig allt.

Detta förutsätter dock att varorna förvaras torrt och i tillslutna påsar. Sen kanske smaken försämras efter några år (har nässslor, svamp och annat som är >5 år) som börjar förändras smakmässigt men det är fortfarande mycket njutbart.

Jag har tom ärtsoppa som förkokats och sedan torkats samt rödbetor som förvällts liggande efter flera år utan problem.

Möjligen kan fläskkött som torkas där fettet finns insprängt i köttet härskna efter några månader. Nötkött och vilt är inte lika känsliga vad gäller lagringstid.

Så torka mer och rätt!

Vänligen/Dag
 
Knorr har en pulvertomasås som heter Tomatino. Den är bra som den är, och blir perfekt med lite grejer i, som lök, vitlök eller cayennepeppar. Den brukar finnas bland pastasåserna i butiken, och en påse kostar kring tian.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips