Tevasandaler som luktar kossa

Stank

Hm, även min frus sandaler avger otrevliga odörer. De står just nu i en tillsluten plastpåse eftersom man annars inte kan vistas i samma rum. Det är ju dock en strutsmentalitet att stänga inne lukten. Sandalerna måste ju saneras på något sätt.

Om det är levande varelser som ligger bakom lukten (svampar, bakterier etc) så borde ju mikon vara ett bra alternativ. Alla levande celler innehåller ju vatten, och borde kunna dödas genom kokning. Att själva sandalen inte blir varm i mikron är väl snarast ett plus. Det kan ju vara värt ett försök.

Peter
 
tvättmaskinen

jag har kört mina Tevasandaler flera gånger i tvättmaskinen. Det verkar de bara mått bra av. Blev som nya efteråt. Inget slitage av tvätten och lukten försvann förstås. Rekommenderas. 40 grader och ej sköljmedel.

MVH Mats
 
diska och tvátta

Hàller med min namne ovan:

jag diskar med jämna mellanrum ovansulan pà mina Source-sandaler med en disk-svamp och tvàllösning alt. diskmedelfór att fà bort fotavlagringarna, samt slánger dà och dâ in dem i tvättmaskinen 30-40 grader. Blir som sagt som nya, bâde sula och remmar.

Mikra, koka och frysa etc. verkar lite omständigt och tveksamt ang. resultat.

MVH /Mats
 
doften är inte det stora problemet

mina teva luktar inte särskilt mycket, men däremot tenderar dom att efter intensiv användning barfota med svettiga fötter att färga av sig, dvs dom lämnar svarta ringar kring fotsulorna, vilket varken är eller ser särskilt trevligt ut, och dessutom funderar jag på om dom slits snabbare, eftersom rimligtvis en del gummi borde försvinna.
 
Anledningen till att Teva inte luktar i början är att de är behandlade med bakteriedödare. Såna som vi ju vet inte är så bra för framtiden.

Det bästa sättet att undvika lukt är att använda strumpor, men det är det ju uppenbarligen dödsstraff på.
 
Nordesjo; sa:
Det bästa sättet att undvika lukt är att använda strumpor, men det är det ju uppenbarligen dödsstraff på.

Det flyttar väl bara lukten från sandalerna till strumporna? Och nog lär svetten tränga igenom strumporna och nå sandalerna? Med påföljande lukt??
 
alla tevamodeller är inte antibakteriellt behandlade

Nordesjo; sa:
Anledningen till att Teva inte luktar i början är att de är behandlade med bakteriedödare. Såna som vi ju vet inte är så bra för framtiden.

Det bästa sättet att undvika lukt är att använda strumpor, men det är det ju uppenbarligen dödsstraff på.

jag har för mig endast den dyraste modellen, TEVA Terra-Fi är antibakteriellt behandlad, inte Terradactyl t ex.

de billigare modellerna är inte antibakteriellt behandlade heller, är jag ganska säker på.

MVH Mats
 
En möjlighet!?!

Jag har iof sig inga problem med mina Teva men hade med mina vanliga löparskor som började utveckla sig till vapen för biologisk och psykisk krigföring. Det avhjälpte jag helt och hållet med en spray från Scholl. Den heter "ODOUR Control shoe spray" (150ml sprayburk), motverkar dålig lukt i skor och är antibakteriell.
Enligt bruksanvisningen skall man spraya både före och efter (sko)användandet. Det är dock bara ett glatt säljknep. Jag springer 5-6ggr i veckan och sprayar skorna max en gång varannan vecka.
Frid råder numera i hallen igen.

/L
 
Apropå Teva-sandaler som luktar kossa...

Hej!
Köpte för ett antal år sedan sandaler av märket Ecco. Vid första användning en varm sommardag luktade de helt klart ko. Ringde Ecco och de sa att de inte förstod varför men jag fick självklart reklamera sandalerna. I butiken tog expediten mig åt sidan och sa att hon självklart visste vad det berodde på - hon hade fått reda på att man i själva limmet ibland blandade i "delar" av ko. Och det är detta som luktar så fort skorna/sandalerna blir varma. Finns inget sätt att komma åt det tydligen...
 
Köpte ett par teva i somras, men har inte haft problem med dålig doft. Det skulle tydligen vara någon silverjon-beläggning på dom som hindrar bakteriell tillväxt. Om den hjälper eller ej vet jag inte.
Annars kanske man skulle testa med ytdesinfektion, sprit alltså. Om det inte får för sig att lösa upp några vitala delar. Då blir det snudd på garanterat bakteriefritt.
 
Jag har två par Teva-sandaler, båda ganska gamla.

-Ett par med ovansulan av plast, när man använt dom ett tag så börjar en ej så angenäm lukt att sprida sig. Dessutom tycker jag att fotsulan blir lite ansträngd när man går med dom mycket.

-Ett par med ovansula av skinn. Ingen lukt och ingen ansträngd fotsula.
Eftersom de är några år har kardborrebandet gått åt pipan och sulan har blivit märkbart ihoptryckt, speciellt i hälen. Jag har letat efter en ersättare men har inte hittat några lika bra sandaler med skinn i sulan. Varför kan inga sandalfabrikörer göra bra produkter?
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
L.A. skor som luktar skunk Kläder 36
Evil stinkfoot Luktar svett även efter tvätt - Craft och Icebreaker Kläder 32
Polarnatt Luktar kärlek Kläder 30
Vad är det som luktar - egentligen Kläder 26

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.