• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Tagit ut traditionerna?

Vi har hyrt stuga/bott på hotell i fjällen (Grövelsjön, Åre och Vemdalen) över jul flera gånger. Då får vi skidresan och julresan i ett, så att säga, och garantier om en vit jul. Jullunchen har intagits i form av mackor och termossoppa i skidspåret. Då vår familj egentligen äter julbord före Kalle så har det känts som mer huvudmåltid än det julbord vi har ätit på restaurang på kvällen.
 
Traditioner är något viktigt för envar. Somliga ej.
Men för er som gör så - vilka traditioner har ni "tagit ut" och firar på kanske ett otraditionellt sätt?


Vi firade nyåret med familjen i söndags med äpplen (äpplepaj) och smaskig honung som traditionen följer. Självklart utomhus med en inledande dagstur till utsikt över solnedgång över vättern. Helt magiskt.

En annan tradition vi har i familjen är att "fira" vintersolståndet. Detta brukar bli till en matlagning på en grillplats eller annan fin plats med utsikt. Har provat att övernatta i samband med det men barnen är lite för otåliga under mörkrets timmar innan läggdags... Men nu när de är i skolåldern så ska vi nog försöka på nytt nästa år.

Jag fattar ungefär vad du menar. Men vad var idén med att fira nyår i söndags? Ska man inte bara göra det annorlunda utan även på "fel" dag? :unsure:
 
Jag fattar ungefär vad du menar. Men vad var idén med att fira nyår i söndags? Ska man inte bara göra det annorlunda utan även på "fel" dag? :unsure:
Judiska nyåret inföll förra helgen. Firas trad. med blåsa i horn, äta äpplen doppade i honung och lite till om man ska generalisera. Det söta symboliserar det söta som väntar nästa år, i år vart det mycket sött 😉
 
Senast ändrad:

Logga in

Tips!