Tältlina?

Hillebergs lina är 3 mm och i mitt tycke jäkligt bra i kombination med deras egna linstoppare. Behöver du otroligt mycket lina? 25 meter kostar 235 spänn på Outnorth till exempel. Inte otroligt mycket att "bråka" om tycker jag som provat en annan lina som dock gled i linstoppern = inte bra.
 
Jag vill också slå ett slag för paracord men sist jag köpte så köpte jag från paracordshop.se och den linan hade inte samma kvalité som bruklig paracord. Det första jag märkte det på var att när man försöker smälta ändarna så vill inte ytterhöljet smälta ihop med innerhöljet, ännu värre blev det när jag försökte smälta ihop två linor, det gick inte alls.

I övrigt kan paracord allt utom att ätas! :)
 
Slänger in en fundering i denna tråd i stället för att skapa en ny.

Skall välja lina för att rigga upp en tarp över hammock(hängmatta).

1. Har jag förstått det rätt att t.ex. paracord behåller väta och stretchar ut sig en del jämfört med polypropylen-linor?
2. Är Hillebergs 2 mm tältlina jämförbar med t.ex. Relags 3 mm PP-lina? Den stora prisskillnaden gör mig fundersam. Jag förutsätter att det är en viktskillnad, det jag är ute efter är funktionen och då främst att linorna inte sträcker ut sig nämvärt.

Prisexempel:
Hilleberg: http://www.outnorth.se/hilleberg/taltlina-2-mm.php
Relag: http://www.outnorth.se/relags/polypropylenlina-30-m.php
 
Egna erfarenheter, paracord blir blöt och sträcker sig betydligt mer än Hillebergs 3 mm lina i alla fall. Är priset ingen stor issue skulle jag köra på HB-linan. Den funkar dessutom ypperligt i deras egna linstoppare. Provade en annan slätare lina och den bara gled i stoppern.
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
danisko Val av tältlina Bo och sova 2
sundstorm "Bricka" för att justera tältlina? Bo och sova 11

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.