strumpor?

Jo,

jag har problem med transpiration i fossingarna. Det är inte det att de luktar illa, men på vintern blir mina fötter svinkalla efter ett tag.

Nu är jag på jakt efter en bra strumpkombination som både skall värma och transportera fukt. Vilka strumpor är bäst? Är det så att de gamla ullstrumporna regerar eller finns det nya "superstrumpor" som är bättre?

Tacksam för lite tips!
Johan
 
Ylle värmer bäst medan syntet tranporterar bättre. Men när man fryser så beror det oftast på att man har alltför lite utrymme i skon.
 
strumpor

Mitt tips är ylle och ganska mycket plats i kängan/pjäxan.

Något som jag tycker är bra är armens strumpor med ett par tjocka utanpå, så att det blir lite luftigare.
 
fuktspärr

Folk som är ute länge i rejäl kyla (Skinnarmo och sådana) brukar använda fuktspärr. Det vanligaste är en tunn strumpa innerst, sedan fuktspärren som kan besta av en specialstrumpa men många använder en plastpåse i stället. Sedan har man de värmande stumporna utanför det. Det blir självfallet blött och äckligt innanför fuktspärren, men ytterstrumporna förblir torra och varma.

Jag har aldrig behövt använda fuktspärr själv, men de som har gjort det verkar vara nöjda. Sök i forumen på "fuktspärr" så hittar du vittnesmål från folk som prövat själva.
 
3 lager än bättre!

Innerlagret måste ha hög fukttransportförmåga. Själv lider jag oxså av fuktiga blad.
Bolas ten-toes ser lite skumma ut men viktigast håller foten torr.
Utanpå detta kronas grå, samma som bola sport men billigare och bättre ventilation.
Ytterst kör jag med marinens stridssocka, lite tunnare än kungens vita men ändå med en rejäl frottesula under.
Du måste ha så mycket plasts i dina kängor att med helt uppsnörade skor kan du glida fram såmycket att du får två fingarar, i bredd bakom hälen.
Givetvis skall du ha bra innersulor i dina skor, i sommarskor har jag bara en anatomisk innersula medan i vinterskor har jag en ullfiltsula på en ventilerande plastsula, ovanpå den en anatomisk med dämpskum.
Jag har lyckats övertyga flera om den här kombinationens förträfflighet.Genom problemfria tremils marscher.
Du kan vid raster med fördel byta dina gra och vända på dina innerstrumpor, tag gärna ut innersulorna och lufta dem och skorna.
Bolas ten-toes torkar efter tvätt på 10 minuter!

Go tur

Johan K
 

Liknande trådar

Logga in

Tips!