Stort tremanstält

Kolla hur många m2 innertältet är. 4.5 m2 borde vara lagom för er.

Mountain hardwear Trango 3.1 är väldigt stort för att vara 3-manna (4,5 m2 innertält). Men då kan du lika gärna ta ett litet fyrmans, Hilleberg Keron 4 har samma yta, bara lite lägre takhöjd. Dessutom väger det mindre.

Se upp med tält där innertältet lutar mycket bara (som Nallo) där kan det vara svårt att uppskatta användbar golvyta.
 
Nya tältfunderingar

Om man har ett tält som har fullhöjd i hela innertältet, som exempelvis Hillebergs Keron, borde man väl kunna få plats för hundarna i fotänden ( om man kan få dem att hålla sig där), den längste i sällskapet är drygt 1.80 och de andra betydligt kortare. Det blir absolut ingen plats för packning i tältet så det måste ha rejäla absider. I ett tält där man sover skavfötters (som vi använde med en hund i sällskapet) blir det ingen sammanhängande yta kvar och om innertältet lutar mot fotänden blir det för lågt för hundarna skall rymmas. Är det någon tältare med hund som kan instämma eller motsäga? Vi är inte så rädda för vikten av ett fyrmanstält som för att hitta en plats för det i fjällen. Tältet är också tänkt som lyxtält ( vad gäller utrymme) för två personer och då får det inte vara orimligt stort.
 
Moduler, kanske?

Har du kollat in Hilleberg Stalon Kombi? Går att göra 2-manna versionen till ett 4-manna, och vice versa.


peter
 
I Keron 4 kan man ligga 4 st på tvären, altså med sidan mot utgångarna. Trångt, men det går. Så om man är 2 blir det gott om plats till hundarna. Absiderna på Keron 4 är stora, de rymmer mer packning än två orkar bära med sig. Två personers packning och leriga skor ryms lätt i ena absiden. Ska man däremot dra in en cykel eller pulka i absiden så bör man ha GT-modellen.
 
Det blev ett Hillebergs Keron 3, tre liggunderlag längs med och ett extra vid fötterna där det var meningen att hundarna skulle sova (att de aldrig vaknade där är en annan historia) och tillräcklig plats för oss. Att man sedan utan problem kunde stuva in all packningen ( tre stora ryggsäckar och en klövjeväska) i den ena absiden och därför fick gott om plats vid andra ingången passade väl för både folk och fä. Keron är verkligen genomtänkt i alla detaljer.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.