Stor Gryta

Hmmm...Menar du att du använder Stål och Titan och Duossal,eller en legering som borde heta Duossti?

Hursomhelst,jovisst kör jag som jag vill,har ingen ambition att upprepa andras misstag.Det är ju mitt friluftsliv det handlar om.Metallerna förtjänar givetvis inte att kallas 'prutt',det är bara det att tillverkarna är så enkelspåriga att de skapar problem istället för funktion.Kanske överambitiösa eller underpresterande,lagom mittemellan skulle vara nog.Lagar man mat ute och inte bara kokar vatten bränner det ju fast,hur kan det vara bra?


peter
När jag går solo använder jag en kaffepanna i titan, mugg i titan och en kastrull i Duossal (alu utsida, stål insida). När vi går två används numera nämnda grytan i stål, Duossalkastrull, kaffepanna i stål, och ibland titanmuggen.

Mina misstag ser jag i mitt skåp. Där står fd. teflonkastruller. Tyckte det var smidigt att det lossnade så fint och varje gång teflon börjat lossna eller repas tänkte jag att nästa kastrull ska vårdas bättre. Men fyra sabbade får räcka. Passar inte mig.

Som jag nämnde blev jag förvånad över Duossalkastrullen. Det bränner inte vid i den under matlagning, om man nu inte öser på med hetta men det kan man ju aldrig göra. Och då snackar jag om grötkok, fisksoppa, egentorkat, all möjlig riktig mat. En gång gjorde jag bryllépudding i den. Gick nästan inte. Caramelsåsen fäste ju knappt på kastrullväggen. När jag vände kastrullen kom först puddingen, sen karamellsåsen. Gryllig grej att hålla på med, men inte pga kastrullen. Vet inte varför, men stålet på insidan är mycket glattare än stålet i min stålkastrull eller kaffepanna. Vatten bränner inte heller vid.

Raskesven
 
När jag går solo använder jag en kaffepanna i titan, mugg i titan och en kastrull i Duossal (alu utsida, stål insida). När vi går två används numera nämnda grytan i stål, Duossalkastrull, kaffepanna i stål, och ibland titanmuggen.

Mina misstag ser jag i mitt skåp. Där står fd. teflonkastruller. Tyckte det var smidigt att det lossnade så fint och varje gång teflon börjat lossna eller repas tänkte jag att nästa kastrull ska vårdas bättre. Men fyra sabbade får räcka. Passar inte mig.

Som jag nämnde blev jag förvånad över Duossalkastrullen. Det bränner inte vid i den under matlagning, om man nu inte öser på med hetta men det kan man ju aldrig göra. Och då snackar jag om grötkok, fisksoppa, egentorkat, all möjlig riktig mat. En gång gjorde jag bryllépudding i den. Gick nästan inte. Caramelsåsen fäste ju knappt på kastrullväggen. När jag vände kastrullen kom först puddingen, sen karamellsåsen. Gryllig grej att hålla på med, men inte pga kastrullen. Vet inte varför, men stålet på insidan är mycket glattare än stålet i min stålkastrull eller kaffepanna. Vatten bränner inte heller vid.

Raskesven

Jo,Duossal är nog bra,lite tjockare gods.Min personliga åsikt är lite att brännare och kärl överlag har sprungit förbi varandra,högeffektiva brännare och tunnare kärl.


peter
 

Lästips

De liftar och ploggar igenom Europa: ”Alla hjälpsamma får oss att orka”

Utsidan mötte upp Michaela och Jiří Dolan under deras Stockholmsbesök, och plockade skräp på ett lite annorlunda sätt – från kajak.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.
Ett tips...

På Stadsmissionens secondhand-butik på Hagag. 1-3 finns det en (1) 6 l Alu-kastrull/gryta för 150:-.Kan finnas viss prutmån dessutom.Vikt <500 g.
Först till kvarn gäller..


peter
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips