Starkare underarmar och händer med fjädrar, gör jag rätt ?

Hejsan..

Jag var och köpte mig två stycken sådana här fjädrar som man klämmer ihop med händerna...

Tänkte bara höra med er så min plan fungerar någorlunda ?

Jag kör först 50 ihopklämningar med höger, sen vänstern, sen 40 med högern, 40 med vänster, 30 med högern och så håller jag på så tills jag har gjort 10 med båda händerna. Detta blir alltså 150 ihopklämningar på varje hand..

Sen väntar jag en liten stund och vänder på fjädrarna (upplever att man tränar lite olika delar beroende på om man har öppningen nedåt eller uppåt, vet ej om detta stämmer) och kör samma visa om igen...

Bra ? Dåligt ?

mvh // Johannes
 
Bör ha högre träningsintensitet och lägre träningsvolym om du vill få upp styrkan. De där vanliga som finns i sportbutiker är för veka för att bli riktigt stark tycker jag, men det beror ju mkt på startformen. Rekommenderar dig att testa ironminds variant, som heter captain of crush. Finns i en del svenska webshoper, bl.a. gymgrossisten. De gjorde stor skillnad för mig, jag var tvungen att få upp greppstyrkan för att kunna gör fler chins och pullups, både styrka och mjölksyretålighet.

Du kan också köra andra varianter, t.ex. rulla upp vikt med stång etc. Googla på grip strength training, finns mycket man kan göra.
 
Tips utan svåra ord

Konstruktion av enkelt och mkt effektivt träningsredskap för nyporna/underarmarna.

Ta ett kvastskaft eller rundstav och kapa till ca 50 cm. Borra ett hål på mitten och trä igenom ett lämpligt snöre och gör en knut. Knyt en vikt i snöret som hänger precis ovan golvet när du står med armarna rakt ut framför dig med skaftet i händerna... (runt ett kilos vikt brukar räcka i början)

så här tränar du
Håll armarna raka rakt framåt med skaftet i händerna och snöret imellan. Linda upp viktsnöret genom att snurra skaftet med händerna.... växla tempo ibland.. och byt till tyngre vikt när det börjar bli för lätt...
Enkel-brutal men mkt effektiv underarmsträning som det flesta hockeyspelare kör eller har kört...

Mvh
 
Så jag bör ha hårdare fjädrar så att jag får ta i mer men gör färre ihopslutningar ? Vad är en bra serie att köra ? Ska man köra 3x 20 istället kanske och med då hårdare fjädrar ?

Kollade på captain of crush och dom kostade ju några kronor men det kanske det är värt. Jag har med den ena på jobbet och kör där tycker är väldigt smidigt faktiskt..

Tack för kvastskafttricket där :) Rundstav har vi på jobbet, snöre och vikter har jag här hemma så det ska jag nog kunna köra lite hockeyträningar med :)

mvh // Johannes
 
Kör man för lätt så blir man mest bara uthållig. Köp ett par där du får i hop den precis. Kläm ihop den och bara håll allt var du kan. Då blir du stark. Så kör jag i alla fall.
 
Liknande trådar

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.