staloloukta-sarvesvagge

Re: Sent tack!

dexecupen; sa:
En annan intressant upplevelse var den nya, tunga, dimension som tillkom vid vandring med flickvän. Det smög sig ner vin, baileys, en "outdoor oven" och 2 kg socker- och citronkakemix. Inga lättviktsambitioner - men trevligt.

/Ola


"Outdoor oven"? 2 kg socker? Nu blir jag nyfiken! Vad var det för ugn? Vad gjorde ni för godis med allt socker? Har ni andra goda tips?

Hälsningar
Gunilla
alias "Friluftsgourmeten" ;-)
 
Nja alltså det var Kungsörnens färdiga kakmixar vi använde, sockerkaka och citronkaka. Bara tillsätta vatten. En sån mix väger torr närmare ett halvkilo stycket så det är stabila kakor =).
Vi hade inte 2 kg rent socker alltså..
Primus "Outdoor oven" är som en rund sockerkaksform (i aluminium) med hål i mitten. Värmen går upp i hålet och sprids i formen och ett lock med hål i kanten släpper ut fukt. Ungnen väger kanske ett halvkilo. Vi använde gaskök och körde på liten låga i 30 min för att få en kaka. Upplevde inte att det drog så mycket gas. Ungnen är given på kajakturer iaf.

Lite skumt att jag inte hittar nån info när jag söker på "outdoor oven" och "Primus" på nätet. Jag tror även Trangia har/haft något liknande. Nån som vet?

/Ola
 
dexecupen; sa:
Primus "Outdoor oven" är som en rund sockerkaksform (i aluminium) med hål i mitten. Värmen går upp i hålet och sprids i formen och ett lock med hål i kanten släpper ut fukt. /Ola

Tack för svar! Oj vad spännande, vilken kul grej! ;-) Nu blir det till att leta i affärerna. Mums!
//Gunilla
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips