Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Springa tills man spyr
- Trådstartare Keras2006
- Start datum
Lästips
ANNONS
Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken
STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.
Kan det inte vara så att de sista 100 m ansamlar mjölksyra oavsett distans (bara korta distanser avses)? I spurten ger man allt man har kvar och det kvittar hur mycket mjölksyra man dragit på sig när man passerar mållinjen. Drar man på sig för mycket mjölksyra tidigare i loppet blir man inte av med den före målgång, vilket straffar sig tidsmässigt. Mjölksyeransamlingen de sista 100 metrarna skulle i så fall bero energiekonomin, hur man bäst använder den tillgängliga energin under den tidsperiod loppet varar.på 400 meter är ju det klassiska skedet för mjölksyreansamling. Så det är stor skillnad på att springa 300 respektive 400 meter.
Thure
Med bara lite varmt vatten imagen brukade vi hålla oss till "sur uppstötning" efter morgonmilen, men nybörjarna gjorde bäst i spara stora intaget till 2a frukosten......
Vid
glykogen/glukosförbränning utan syre sker bildning av laktat + vätejoner se t ex http://www.gih.se/upload/Forskning/... styrka och uthållighet efter hårt arbete.pdf
Thure
glykogen/glukosförbränning utan syre sker bildning av laktat + vätejoner se t ex http://www.gih.se/upload/Forskning/... styrka och uthållighet efter hårt arbete.pdf
Thure
Tack så mkt för länkenglykogen/glukosförbränning utan syre sker bildning av laktat + vätejoner se t ex http://www.gih.se/upload/Forskning/... styrka och uthållighet efter hårt arbete.pdf
Thure
Eftersom jag läst vidare lite om ämnet så klistrar jag in ett par länkar om någon skulle vara intresserad 
Som jag förstår det kan inga slutsatser dras kring orsakssamband mellan laktatproduktion och acidos. Det påpekar även Kent i sin artikel trots att han visar förenklade bilder och diskuterar utifrån perspektivet laktat som pH-sänkande. Det finns också en möjlighet att laktat är en buffert.
Det pågår alltså en debatt kring om mjölksyra bidrar till lägre pH... mer om det kan läsas här om någon är intresserad:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15308499
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18379210
Som jag förstår det kan inga slutsatser dras kring orsakssamband mellan laktatproduktion och acidos. Det påpekar även Kent i sin artikel trots att han visar förenklade bilder och diskuterar utifrån perspektivet laktat som pH-sänkande. Det finns också en möjlighet att laktat är en buffert.
Det pågår alltså en debatt kring om mjölksyra bidrar till lägre pH... mer om det kan läsas här om någon är intresserad:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15308499
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18379210
Liknande trådar
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg