Scott Aspect 45 som nybörjar cykel?

Jag är en nybörjarcyklare som har fått abstinenes av allt surfande bland hemsidor efter en mountainbike, jag måste bara ha en och det snart=)

Jag kommer framförallt att cykla skogsstigar, med varierande lutning. Att jag skall ha en hard tail står klart då jag inte är villig i nuläget att betala upp för att få en vättig dämpning bak. En frågeställning som jag står inför är huruvida jag skall ha skivbromsar eller ej.

Hursom efter idoget surfande har jag hittat scott Aspect 45 som ett vettigt alternativ eller aspect 50 om jag inte skall ha skivbromsar. Är det ngn som har erfarenhet av dessa cyklar eller har ett alternativ i liknanade prisklass. Var inte rädd för att skrika till om jag har tänkt helt fel, en tusenlapp till kan vara billigt om den billigare cykeln inte håller måttet.

Tacksam för all hjäl jag kan få.

Gustav
 
Hej,

skivbromsar fungerar mycket bättre än v-bromsar då det är blött och lerigt ute, sen så sliter de mindre på fälgarna. Skaffade en mtb med skivbromsar -05 och skulle nu inte kunna tänka mig ha något annat än skivbromsar.
Sök/fråga på följande forum http://happymtb.org/forum/list.php/1, där finns nog all info du behöver.
Här är t.ex. en tråd om v-broms vs. skivbroms: http://happymtb.org/forum/read.php/1/1176665

Scott Aspect 45 kostar väl ungefär 8000:-? I den prisklassen tycker jag att du borde kunna få tag i en mtb med bättre växlar.. ( min personliga åsikt ). Kolla runt på de cykelreor som pågår just nu..

Lycka till.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.