Renodlat solo gaskök

Någon som vet varför det är så få återförsäljare som har Optimus Stella+ och varför den inte finns på Optimus hemsida? Är det en gammal produkt som håller på att bytas ut?
 
2006-2009 lite passe, ca 200 kr på beg marknaden.

Jämför gärna med MSR PR som funnits på marknaden i 15år och lever. 83g och bra! Billigt oxså.
 

Lästips

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.

Tänk säkert i Sarek – fjällräddarens bästa råd

Sareks vackra natur lockar många. Men här är civilisationen långt borta. Utsidan har frågat fjällräddaren Mikael Oja om råd för en säker Sarektur.
Ett oprövat kort men ser intressant ut! Fire-maple nånting...

78-Gaskoek_pa_mark-1417.jpg
 
Hej,
Jag ser att den brännaren, till skillnad från många andra, inte har förvärmningsslinga. Är det något som märks på funktionen? Tex att brännaren funkar sämre när det är kallt?

Vänliga hälsningar,

Klas
Jag har inte varit ute med den på vintern (och tänker inte vara det i framtiden heller), så någon annan får svara på detta. Det kallaste väder jag använt brännaren i var nog kring nollan, och det gick fint, men det kanske berodde på att jag haft gasflaskan innanför kläderna ett tag före ;).
 
Hej,
Jag ser att den brännaren, till skillnad från många andra, inte har förvärmningsslinga. Är det något som märks på funktionen? Tex att brännaren funkar sämre när det är kallt?

Vänliga hälsningar,

Klas

Ska du använda den även på vintern skulle jag lämna renodlade gaskök. Jag var förbi REI i Denver för någon dag sedan, de hade MSR Whisperlite Univeral inne för $140, dvs under tusenlappen. detta kök går på gas, fotogen och bensin! Har inte sett något Sverige än.

Hälsningar från Yellowstone NP, Ingvar
 
Hej,
Jag ser att den brännaren, till skillnad från många andra, inte har förvärmningsslinga. Är det något som märks på funktionen? Tex att brännaren funkar sämre när det är kallt?

Vänliga hälsningar,

Klas
Bumpar denna tråd lite. Glömde skriva att det finns en version med förvärmning, väger ca 50 g mer, bl a för att benen är av stål. Fördelen är ju att man kan vända på gasbehållaren för att öka trycket vid kyla och/eller få ut det sista i patronen.
Det allmänna intrycket efter en säsongs användning av den slinglösa varianten 117 är faktiskt "välgjort". Stadig och lagom spridning på lågan, bäst för lite vidare kastruller. Jag tycker bägge ser ut som Gnat-brännarna, antagligen legotillverkas fler liknande i Kinafabriken.

Jag behövde brännare bara för sommaranvändning, och den slinglösa varianten gick snabbare att få tag på, så det avgorde saken, men är det någon som testat 118-modellen så får ni gärna skriva hur den funkar i kyla och med vätskematning, för jag kanske skall byta upp mig så småningom.

Är det någon som hittat några mätningar på de här modellernas CO-emission, så skriv gärna - jag har börjat nojja på detta inför utsikten att behöva laga mat i absiden på min planerade hösttur, särskilt som jag går ensam och med ett litet tält. Avståndet mellan brännare och kastrullbotten är 22 mm, funderar på att bygga på det lite för att minska risken - tänker jag rätt?
 
Är det någon som hittat några mätningar på de här modellernas CO-emission, så skriv gärna - jag har börjat nojja på detta inför utsikten att behöva laga mat i absiden på min planerade hösttur, särskilt som jag går ensam och med ett litet tält. Avståndet mellan brännare och kastrullbotten är 22 mm, funderar på att bygga på det lite för att minska risken - tänker jag rätt?

Det är knappast någon fara. Du har ju ventialtion i tältet, gaskök brinner tämligen rent, och matlagning håller man inte på med i flera timmar i sträck.

Att öka avståndet mellan kastrull och brännare minskar mycket riktigt CO, då den kalla kastrullen stör förbränningen mindre ju högre upp den sitter. Fri låga är mycket ren.
Ska man dessutom tro de undersökningar som gjorts så kan man tjäna ganska mycket på koloxidfronten genom att höja någon centimeter.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips