Proviantförsäljning i Sälka

Hej alla,

Hur omfattande är proviantförsäljningen i Sälkastugan? Jag handlar inte själv särskilt ofta i fjällstugorna.

Min mor vägrar inse att hon är 77 (å jag har hennes gener, hurra! :) ) och ska vandra i fjällen. En kort tur Keb-Singi-Sälka med extradagar för dagsutfärd på varje ställe. Bor och sover alltså i stuga. För att hålla nere vikten ska hon handla i Sälkastugan så behöver hon bara mat för 2-3 dagar som mest.

Är det noll proviantförsäljning i Singi? Det står inget om något sådant på STFs hemsida. Jag hade för mig den var hyfsat stor.

Mvh
Peter P.
 
Skrev det bladet alldeles nytt. Det står att det är ett grundsortiment som kan variera med stugplatsens storlek. På större stugplatser kan sortimentet vara större. Så, hur är det i Sälkastugan?

Tack i alla fall!
Peter P.
 
Tycker att man kan säga att det är en ganska omfattande proviantförsäljning vid Sälka... Frystorkat, Pastarätter, Bullens, Godis,Chips, Öl, Cola, Enklare sjukvårds prylar, Myggmedel, Strumpor, Scarfs(?) Tändstickor, Tändare, Knäckebröd, Kakor, Kalles kaviar, Toarullar, Varma koppen flera sorter, Schampo, Tvål, Y3, .... osv detta är det jag kommer ihåg ur minnet... so far...

//Thomas
 
Jo, sortimentet i Sälka får betecknas som omfattande -- och i vinter har man dessutom utökat det ytterligare, så att hitta mat för 2-3 dagar där är inget problem över huvud taget.

I Singi finns mycket riktigt ingen proviantförsäljning alls, även om stugplatsen är stor.
 

Aktuellt

På turskidor mellan stugor – ny bok guidar till svenska fjällen

I över 30 år har Oskar Karlin skidat mellan stugor i den svenska fjällvärlden. Nu har han samlat kunskaper, råd och tips i en 400 sidor tjock bok.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Vinn ”Turskidåkning” av Oskar Karlin!

Med sin nya bok vill Oskar Karlin inspirera fler att upptäcka den svenska fjällvärlden på turskidor. Här har du chansen att vinna boken!

”När isen ligger i skärgården släpper jag allt”

I mitten av november lade sig de första skridskoisarna i Stockholm. Vi har pratat med Pamina Falck, kommunikationsansvarig på SSSK, om säsongstarten.
Det större sortimentet på största stugplatserna är inte främst mer av den typen av ingredienser som utgör stommen i en middag utan snarare mer av tillbehör och livets goda.
I Sälka i vintras fanns det t ex pistagenötter, varför jag inte köpte dem för att njuta till whiskyn framstår fortfarande som en gåta

-Palle
 
Om stugvärden i Singi är på gott humör och man är där relativt tidigt så kan man ha chansen att köpa nybakade "glödkakor". Dyrt men gott...
 
Om stugvärden i Singi är på gott humör och man är där relativt tidigt så kan man ha chansen att köpa nybakade "glödkakor". Dyrt men gott...

Ja, i somras när jag kom dit så hade han ett glas saft i handen till mig när jag kom... har aldrig druckit godare saft!

Har för mig att han sa att han tidigt på säsongen säljer enklare proviant... men jag kom under hans sista vecka så allt var slut...

//Thomas
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips