Presso för turen

Jag kokar emellanåt, delvis för att det blir gott men kanske mest för att det ger så skön Zeb Macahan-känsla.. Fast på ensamturer tycker jag att det blir både odrygt/tungt och lite mäckigt. Så oftast blir det en bunt enportions-snabbkaffe istället, gärna espresso-varianten som det är lite mer drag i. Fyller en 5dl-termos med hetvatten på morgonen, när det är lunchdags är det bara att skicka rätt mängd i matpåsen och ta resten till en kopp kaffe medans maten gottar sig - perfekt!

/Per
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips