Pic Lenin

Re: Glaciärer?

peon; sa:
Hej!

...Jag gick en glaciärkurs förra året och fick lära mig att man måste vara minst tre, helst fyra för att rädda nån ur en glaciärspricka...

/Peon

Man måste inte vara 3 men det är däremot bättre. Om en person faller är det ju 2 som kan hålla emot och sedan hissa upp om personen i fråga inte är kapabel till att repklättra upp själv.
Om man är två kan man hålla lite längre avstånd och på så sätt få längre tid på sig att reagera när den andre personen faller. Att sedan lägga ett ankare och hissa upp personen blir också svårare men inte alls omöjligt. Övning ger färdighet...
 
Hur går det för dig?

Söker själv möjligheten att få genomföra en bestigning på hög höjd. Tog del av en artikel i "High Mountain Magazine" att Nepal nu släppt ytterligare ca 103 toppar som tidigare varit förbjudna att bestiga.
 
Hej Petra!!

Tomas har nyligen kommit ner fraan en skid expedition paa Pik Lenin. Du hittar hans hemsida haer paa utsidan under expeditioner.

Lycka till

MVH Malin
 

Liknande trådar


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.