Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Packa om frystorkad mat till mindre plastpåsar?
- Trådstartare Fjorr
- Start datum
Om du är ute tillräckligt länge och bär med dig all mat så blir det en märkbar viktskillnad.
För de fådagarsturer jag normalt gör så är inte vikt och utrymmesminskningen värt besväret att packa om Real Turmat. Jag kockar oftast bara upp vatten som hälls i förpackningen, som jag sedan äter ur. Jag tycker att förpackningarna är lätthanterliga och hållbara, så att ersätta dem med tunna plastpåsar är inget jag kommer att göra.
För de fådagarsturer jag normalt gör så är inte vikt och utrymmesminskningen värt besväret att packa om Real Turmat. Jag kockar oftast bara upp vatten som hälls i förpackningen, som jag sedan äter ur. Jag tycker att förpackningarna är lätthanterliga och hållbara, så att ersätta dem med tunna plastpåsar är inget jag kommer att göra.
Lästips
ANNONS
Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken
STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.
Det egentorkade och frusna måste man ju packa i fryspåsar, portionsvis.
Hållbarheten beror i stor utsträckning på hur du förvarar dem. Hålls frystorkat torrt och svalt håller de rätt länge, men eftersom du kommer att ha svårt att få bort syret kommer maten att oxidera. I fallet Real Turmat skulle jag tro att du går från flera år till månader i hållbarhet om du packar om det hela.
Sedan beror det lite grann på vad du menar med hållbarhet. Är det när smaken blir sämre du är ute efter -- eller när det börjar bli farligt att äta? Jag har svårt att se att så många känner skillnad på frystorkat som flyttats till en egen plastpåse i några veckor.
Om du gör egen mat som du vill ska hålla så länge som möjligt kan det vara en ide att skaffa vakumförpackare.
Sedan beror det lite grann på vad du menar med hållbarhet. Är det när smaken blir sämre du är ute efter -- eller när det börjar bli farligt att äta? Jag har svårt att se att så många känner skillnad på frystorkat som flyttats till en egen plastpåse i några veckor.
Om du gör egen mat som du vill ska hålla så länge som möjligt kan det vara en ide att skaffa vakumförpackare.
Hållbarheten beror i stor utsträckning på hur du förvarar dem. Hålls frystorkat torrt och svalt håller de rätt länge, men eftersom du kommer att ha svårt att få bort syret kommer maten att oxidera. I fallet Real Turmat skulle jag tro att du går från flera år till månader i hållbarhet om du packar om det hela.
Sedan beror det lite grann på vad du menar med hållbarhet. Är det när smaken blir sämre du är ute efter -- eller när det börjar bli farligt att äta? Jag har svårt att se att så många känner skillnad på frystorkat som flyttats till en egen plastpåse i några veckor.
Om du gör egen mat som du vill ska hålla så länge som möjligt kan det vara en ide att skaffa vakumförpackare.
Undrar mest om hållbarheten så man inte blir dålig i magen och under 7 dagars vandring.
Jo, det var lite det jag varnade för, men hade du de löst i ryggan eller i större påse? Det blir ju bättre iaf om de inte ligger löst.Packade om 2 påsar och kommer inte göra fler pga lukten. Det gäller kanske inte alla men de rätter som jag packade om luktade ganska starkt även efter att man förslutit den nya plastpåsen.
Jag äter ofta Real Turmat då jag tycker deras rätter smakar ok. Däremot så är förpackningarna skrymmande på grund av processen vid vaccumförpackning så jag tar helt enkelt en mindre slägga och bankar påsen tills den är jämn och plattare. Det resulterar i avsevärt mindre volym i ryggsäcken om du har med dig många påsar.Hej!
Funderade på om det är en bra eller dålig idé att packa om frystorkad mat som ex. Real Turmat till små plastpåsar.
"Tillagning" sker i ex en tom real turmat påse eller motsvarande som diskas mellan rätterna.
Fördelarna som jag ser det är framför allt att det är lättare att packa men också något mindre vikt.
Nackdelar är att man måste käka allt som man packar om, påsen kan gå sönder och matens hållbarhet kanske inte håller under 6-7 dagars vandring. Vad händer om lite fukt tillkommer maten och ligger i en påse i 7 dagar?
Någon som provat?
Två påsar men luktade ändå.Jo, det var lite det jag varnade för, men hade du de löst i ryggan eller i större påse? Det blir ju bättre iaf om de inte ligger löst.
Mitt hemmatorkade. Jag har två måltider i varje fryspåse. Sedan kompletterar jag varje måltid med protein/kolhydrater/salt/olja.
Det man ser är alltså en färs som jag torkat, med lite torkade grönsaker. Gott och enkelt. Sade jag billigt?
Jag har torkat en hemmagjprd färssås också, och packat på samma sätt...går alldeles utmärkt.
Har man lite luft i påsen så kan man packa ganska många sådana i en större kakburk, och det blir välfyllt i burken. Vakuumförpackat går helt bort. Blir bara en massa skräp, tar plats och man kan inte packa det bra.
Skräpet här är bara del av fryspåse...det tar lite plats och väger väldigt lite.
Visa bilaga 36593
Mitt hemmatorkade. Jag har två måltider i varje fryspåse. Sedan kompletterar jag varje måltid med protein/kolhydrater/salt/olja.
Det man ser är alltså en färs som jag torkat, med lite torkade grönsaker. Gott och enkelt. Sade jag billigt?
Jag har torkat en hemmagjprd färssås också, och packat på samma sätt...går alldeles utmärkt.
Har man lite luft i påsen så kan man packa ganska många sådana i en större kakburk, och det blir välfyllt i burken. Vakuumförpackat går helt bort. Blir bara en massa skräp, tar plats och man kan inte packa det bra.
Skräpet här är bara del av fryspåse...det tar lite plats och väger väldigt lite.
Ser fint ut får testa detta nästa gång jag ger mig ut. Hur gammal påse vågar du käka med förutsättning att det inte luktar eller smakar illa?
Liknande trådar
- Svar
- 52
- Visningar
- 4 M
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg