När börja träna valpen på cykeltur (i kärra)?

Hej,
Vi har blivit med valp och har en 10 veckors dvärgschnauzer. Eftersom vi gillar att cykla (både långt och kort) har vi skaffat en doggy ride kärra som hon ska få åka i. Funderar på när vi bör börja vänja henne vid att åka i den. Hon får ju inte samma närkontakt som i bilen när en av oss sitter bredvid. Bilåkning går väldigt bra och hon sover eller ligger och tittar. Är det någon som har några erfarenheter av detta och råd att ge.

Vill absolut inte stressa hunden men samtidigt brukar man få rådet att tidigt utsätta valpen för aktiviteter.
 
Grattis till valpen!

Några korta tips.
Passa på och ta korta cykelturer när valpen är trött, valpar i den åldern sover ofta och oftast kortare stunder så en runda på 15-20 minuter efter lek och ordentlig rastning borde fungera.
Se till att använd några olika filtar hemma som får följa med i vagnen så känns den som hemma.
En av er bör cykla bredvid vagnen och hålla ett öga på vad som händer, när valpen vaknar så behöver den ut och rasta sig igen och det är ju olyckligt om den gör i vagnen eller blir orolig av det.

Sedan måste jag ju fråga, hur åker valpen i bilen? Du skriver att en sitter bredvid den? Jag hoppas den har en stadig bur som är väl förankrad, inte någon utställningsbur som gör grillspett av valpen vid en krock.

Lycka till med valpen.
 
Vi har en stålbur som ska sitta inmonterad i bagageutrymmet. Den är pyramidformad och passar perfekt och kan inte röra sig många mm ens när den inte är förankrad. Finns inget bakom buren. Uppfödaren rekommenderade dock att vi hade buren i baksätet vid de första resorna.
 
Avdramatisera vagnen lite i början...låt valpen lära sig att det inte är något konstigt därinne.Låt tex valpens filt vara därinne så hen känner igen sig något .Kanske kan sova där ibland utan att den tippar eller rullar iväg av sig själv...
 
Tack för tipsen. Har ställt vagnen på altan där vi är mycket och har nosat på den. Funderar på att bygga en ramp så att hon själv kan gå i / ur den (med hjulen blockerade).
 
Vi har en stålbur som ska sitta inmonterad i bagageutrymmet. Den är pyramidformad och passar perfekt och kan inte röra sig många mm ens när den inte är förankrad. Finns inget bakom buren. Uppfödaren rekommenderade dock att vi hade buren i baksätet vid de första resorna.

Så bra :)

Vagnen på altan är en god ide, valpar gillar kojor.
 
Idag har vi gått en tur runt kvarteret med vagnen använde stödhjulet och använde den som stroller. Det gick ganska bra, hon gnydde lite och krafsade på gallret. Vi rastade henne i en park efter halva rundan och när vi närmade oss hemmet så hade hon lagt sig ner och blundade. Nästa steg blir att göra en ramp och se om hon kan börja finna ro att ligga där. Annars har hon lite svårt att sova ute hemma, på utflykt sover hon gärna i upp till två timmar ute i det gröna.

Idag fick hon också känna på vatten för första gången. Det var lite struligt att justera flytvästen men när den satt på plats verkade hon acceptera den. Hon gick i till magen och verkade gilla det.
 
Liknande trådar

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.