mora m.i.k.e. vs mora miki

Hejsan
Har en liten fråga om en kniv jag hittade på internet på adressen: http://www.moraknife.se. På hemsidan skall de ha hela 570 kr för kniven. Jag tycker att den är misstänkt lik en dåligt målad mora MIKI http://scandifarm.se/product.asp?product=1319 som jag köpte för 29 kr på den lokala byggmarknaden. Är detta ännu ett sätt att blåsa folk på pengar eller är det verkligen någon "super mora"? Känns inte så trovärdigt.

Det vore kul om någon vet något mer om kniven i fråga, den sägs ju kunna fälla träd :)


Jonas
 
Nu har visst priset sjunkit till 275 kr. Undrar om någon har hittat mitt inlägg. Verkar inte vara så mycket med den där kniven när man mer än halverar priset över natten.
 
Du ser

att en litet limmat karburundumduksbit på en fiberskiva är mycket exklusivt, fast frågan är ju om det är värt 160:-, näppeligen för mig. Kniven har inte ens fånglinehål och 38:- versionen fungerar utmärkt med ett fickbryne.....
 
Samma kille ligger bakom den här:
http://www.survival.se/

Han verkar gilla att låta sina namn påminna om mer officiella aktörer. Bolaget heter Swedish Survival Unit, på någon plats förkortat S.Ö.E (förkortning av Svenska Överlevnadsenheten?)
 
Senast ändrad:
han verkar inte speciellt intresserad av att ge referenser.. med tanke på vad kurserna kostar så bör han kunna presentera en ganska gedigen utbildning och eller erfarenhet..
 
jag känner perssonen i fråga och om jag känner mikael rätt så har han någon typ av baktanke med den lilla sidan, ring och fråga.
mikael är en av dom mest erfarna överlevnadsinstruktörerna som finns i sverige.

jonas
 
jag känner perssonen i fråga och om jag känner mikael rätt så har han någon typ av baktanke med den lilla sidan, ring och fråga.
mikael är en av dom mest erfarna överlevnadsinstruktörerna som finns i sverige.

jonas

Baktanken verkar ju vara att lägga på 200:- och lura någon stackare att han köpt en fin kniv.
Även kurspriser och sovsäcken mm känns ju som i saftigaste laget för att vara seriöst.

Han läggs i lådan för halvskumma lycksökare.
 
jag känner perssonen i fråga och om jag känner mikael rätt så har han någon typ av baktanke med den lilla sidan, ring och fråga

Grejen är ju att man inte ska behöva ringa och fråga om självklarheter (Vad är det för kniv du säljer egentligen? Har du några referenser som instruktör?) när det finns en webbplats. Och som sagt: om han nu är seriös och en av landets bästa överlevnadsinstruktörer så är det ju synd att det inte riktigt framgår av hans kommunikation.

Om han nu tycker att vissa tillfällen kräver proffs på överlevad borde han ju förstå att vissa andra tillfällen kräver proffs på kommunikation.

Han skulle kunna ringa och fråga ett sånt.
 
Liknande trådar

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.